50 Anys de la Unió Europea.

50 Anys de la Unió Europea.

VA DESCARRILAT EL PROJECTE POLÍTIC?
Europa està en coma?

¿Podem celebrar Europa?¿O potser hauríem de deixar de dissimular el coma en què estan postrades les institucions i l’esclerosi cerebral que pateix el projecte?

L'ampliació a 27 ha suturat la ferida alemanya i proporciona creixement a l'Est i obrers barats a l'Oest, però ha suposat també l’enquilosament del projecte polític. La construcció política està a la UVI des del rebuig francès -i holandès de retruc- a la Constitució.

Aquest diumenge a Berlín se celebrarà el 50 aniversari de la firma del Tractat de Roma i si l'amenaça i el desastre d'Alemanya van ser el gran motor per a la CEE, Berlín podria ser ara un altre cop l'oportunitat.

L'Europa que va decidir compartir sobirania amb el Mercat Comú -que va derivar en els exitosos mercat únic i l'euro-, que va establir la ja obsoleta política agrícola i va compartir estratègia energètica amb el carbó i l'acer, ha de repensar-se políticament i també energèticament.

Europa té grans reptes al davant. O un petit grup avança i actua de motor amb idees clares, ben assesorat, conformant un cos ben constituït sense menysprear cap nacionalitat natural, i reconeixent-se a sí mateixa amb tots el valors, que com a pal de paller, ha estat configurada al llarg dels segles, o políticament estarà condemnada a ser una inútil i caríssima màquina burocràtica sense interès per a molts ciutadans que encara no han perdut la seva estima.

Adreça per a qui interesi.

P. Nikiforos Diamandouros
Defensor del Poble Europeu
1, avenue du Président Robert Schuman
B.P. 403
F - 67001 Estrasburg Cedex
Tel. (33) 3 88 17 23 13 - (33) 3 88 17 23 83
Fax. (33) 3 88 17 90 62
E-mail: euro-ombudsman@europarl.eu.int

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Europa, per damunt dels interessos dels estats

Enviat per @oriolferran el Dg, 25/03/2007 - 10:09

En Raül Romeva, eurodiputat d'ICV, també va publicar ahir un apunt al seu bloc reflexionant sobre el futur d'Europa. Analitza la situació actual arran del 50è aniversari del Tracta de Roma i fa un llistat de temes candents i als quals s'ha de donar solució de manera conjunta de tota la Unió. La seva crítica és als Estats que no es creuen la Unió o que només la utilitzen quan els interessa i no hi ha una voluntat d'encarar els temes de manera conjunta.

El bloc d'en Raül és un bon lloc per seguir l'actualitat del Parlament Europeu i, sobretot, per entendre'l o començar a descobrir-lo.

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

Benet

Gràcies Oriol, per la teva

Enviat per Benet el Dg, 25/03/2007 - 21:10

Gràcies Oriol, per la teva ajuda i informació.