Abocador descontrolat?

Des de fa un temps que freqüentem el passeig litoral. Des de la riera, enfilem per la banda de la musclera fins arribar a l’alçada del Caprabo on, dit sigui de pas, per força hem de girar cua perquè no és possible continuar més enllà. Seria fantàstic i enormement gratificant (i em consta que parlo en nom de no poca gent) tenir la possibilitat de gaudir de l’entorn natural fins Caldetes, Llavaneres, Mataró o segons ens confiés el nostre fons físic, cames, bicicleta, etc.

 

Però el motiu de la meva FotoDenúncia d’avui no és pas derivat d’aquesta insuficiència de recursos, sinó del que m’ha semblat un abocador descontrolat. En efecte, la percepció d’aquesta circumstància és difícil que us passi desapercebuda perquè ho detectarà el vostre sentit de l’olfacte. Així, si feu un tom per allí advertireu tal ferum a l’alçada del Mercadona que us garanteixo girareu la cara amb un posat de repugnància.

 

Després de patir-ho cada dia que hi passo, finalment no m’he pogut estar d’acostar-m’hi per observar-ho, adonant-me que el túnel del desembocador, construït en el seu temps per donar sortida a les aigües pluvials d’un rial, presenta una mena de substància líquida residual de composició incerta i de forta fetor. La segona fotografia no fa justícia a la visualització real; lescàmeres de mòbils no poden fer miracles, però he intentar de retocar-la perquè mostri algo de l'estat de l'entorn.

 

Com que adverteixo que aquesta presència és constant, antinatural, continuada i tinc la impressió que probablement és tòxica, descontrolada i que finalment es filtra o finalitza al mar, amb l’impacte mediambiental que pot comportar, és per la qual cosa que penso que els responsables d’aquesta àrea del nostre Ajuntament hi haurien de fer un cop d’ull, dictar alguna valoració i, si escau, adoptin les mesures necessàries per eradicar el que considero un problema mediambiental. 

Afegeix un comentari nou