ADVENT: Fills de Déu i portadors de la seva esperança.

ADVENT: Fills de Déu i portadors de la seva esperança.

La guerra, la violència, la fam, la injustícia, i l'abús sistemàtic dels ser humans i dels béns naturals, sacrificats sense pietat al consumisme més desenfrenat, són històries de tots els dies, delictes que avui ja no són notícia. No obstant, l'home es nega a acceptar la seva intrínseca impotència per resoldre els grans problemes de l'existència, i segueix anant per camins inexorablement tancats, buscant en va el camí cap a la vida en el laberint d'un món allunyat de la Vida. Oblidar que som fets a imatge i semblança de Déu i cridats a ser-li fills en el seu Fill Jesús, condueix necessàriament a l'alineació, a l'abaixament de la vida al seu nivell biològic i per tant, al nivell animal.
Però és insuficient reconèixer de ser imatge de Déu o di-se fills de Déu, sense després viure o, almenys, esforçar-se per viure aquestes qualitats: aquest és el contingut del missatge, i concorda perfectament amb l'Evangeli i els ensenyaments de l'Església.
L'home és inseparable de Déu i només reconeixent aquesta condició pot encaminar-se a la via de la pau, la joia i l'esperança. Jesús és Déu vingut a l'home i cada home està cridat a acollir-lo en si mateix per viure la seva realitat de fill de Déu i, per tant, només en ella pot realitzar-se, complint en plenitud el bé predisposat per Déu per a ell i per al món. Aquesta realitat és la veritable substància de l'home: només cal ser-ne conscient i treure'n les conseqüències. Tota la resta és tant sols una cosa que, encara que sigui bona, és incapaç de resoldre d'arrel del problema de l'existència.
Crist és el motlle per esdevenir Crist-vivent: autèntics cristians confiats i abandonats a Crist fins que Ell visqui en nosaltres. Només així podrem ser veritables portadors de pau en aquest món, i això concerneix cada home; sigui qui sigui pot ser portador de Déu perquè ha estat creat a imatge i semblança seva! 

Pau i bé

Afegeix un comentari nou