Aeroports

Avui començo unes petites i tranquil·les vacances que tindran una durada d'una setmana. M'ha sonat el despertador a les 04:15 h de la matinada, he sortit d'Arenys a les 05:00 h en cotxe, m'han hagut de portar a l'aeroport de Barcelona, a aquestes hores no hi ha transport públic per a fer aquest desplaçament. He arribat al taulell de facturació d'equipatges d'Spanair a les 06:20 h, el meu vol té -tenia- la seva sortida a les 07:00 h, i m'han agafat la maleta amb una etiqueta que deia “últim minut”, segons sembla he arribat massa justa de temps però amablement m'han deixat facturar.

Després de passar per la bonica experiència del control de seguretat he pujat a la zona d'embarcament, a les pantalles no sortia quina era la porta del meu vol, he arribat a dalt, he consultat novament les pantalles i deia “hora estimada 08:30”. Us he dit que el vol havia de sortir a les 07:00 h? Em sembla que sí. He anat a l'ofina d'atenció al passatger de la companyia i estava tancada, pregunto a informació de l'aeroport i em diuen que “normalment a partir de les 08:00h ja hi ha algú”.....respiro fons un parell de vegades i m'entra un dubte, m'avisaran de a quina porta haig d'anar quan obrin l'embarcament? Torno a buscar un taulell i la resposta és clara, no, no s'avisa per megafonia, s'han d'anar mirant les pantalles informatives. Està tot tan ben pensat que aquestes pantalles informatives tenen una mida i una disposició tal que només no es veuen des dels espais amb cadires que tenen previstos per fer les funcions de sales d'espera, és a dir, has d'anar desplaçant-te de les cadires a les pantalles o quedar-te plantat davant elles fins que canviïn el missatge i adjudiquin una hora i una porta al teu avió.
M'han explicat que quan a pantalla diu “hora estimada” no vol dir res més que “no ho sabem”, tant pot ser abans com després. En aquest punt ja estava emprenyada, no sé on, ni quan, no m'avisaran, no puc preguntar perquè no hi són, puc reclamar? Doncs no, un vol de menys de 1.500km de distància pot tenir fins a dues hores de retard sense dret a res i només pots reclamar l'import del bitllet si no arriba a sortir el vol.

Ara què? Torno a respirar fons i en omplir els pulmons d'aire un parell de vegades sembla que també em carrego de paciència, decideixo anar a seure, connectar-me a Internet, mirar el correu i deixar que passi el temps, pregunto de nou, què haig de fer per connectar-me a la wifi que diuen que hi ha a tota la terminal? Doncs fàcil, pagar, resulta que Aena dóna aquest servei però de pagament i aquí estic, són les 08:05 h, no puc mirar el correu, no puc pujar a un avió que en 30 minuts hauria d'estar aterrant i encara no s'ha enlairat però sí puc aprofitar l'estona per escriure això.
En algun moment del dia estaré a A Coruña, respirant l'aire del Cantàbric....ara estic a un aeroport modern i nou a Barcelona.
Com anècdota final dir que he pagat per connectar-me una estona i poder llegir el correu i penjar això, després d'omplir un formulari m'han enviat al mòbil un codi però no he aconseguit connectar-me....Acaben d'obrir l'embarcament, potser sí marxem, i amb sort abans de les 09:00 h, ja us ho explicaré.

10:11 h del matí, l'avió ha aterrat a 1.200km de Barcelona.

Afegeix un comentari nou