Alt i prim, parent d'en Bufa

Sabeu què em va passar l'altre dia? Estic sol a casa i truquen a la porta: un home alt i prim i amb accent de fora m'ofereix respalls per gossos i gats. Li explico que no tenim animals a casa i, quan el faig fora amb suavitat, em demana per favor si pot anar al lavabo. Quan surt em fa saber que es diu Vladimir, que va néixer a Kiev, que fa un any que és a Catalunya, que fa de venedor ambulant de mil coses i que dorm a les estacions de tren. El convido a beure una cervesa i connectem des del primer moment: un home de món, sense por, que et mira els ulls... El convido a sopar a casa: companyia de la meva familia + gaspatxo + bacallà al pil-pil + més cervesa + un cafè. Són les onze de la nit i ja ha tingut temps de fer jocs de màgia als meus fills (que no paren de riure), d'arreglar el mòbil inerregable de l'Elena (que li dóna les gràcies mil vegades) i de donar-me conversa a mi sense descans. És l'home perfecte. Li ofereixo el sofà perquè es quedi a dormir.
Quan l'endemà em llevo ell ja ha preparat l'esmorzar per tota la familia i fins i tot ha tingut temps d'anar a buscar el diari. Li dic que mentre s'estigui pel Maresme pot venir a dormir a casa. Em mira, somriu de manera inquietant i em dóna les gràcies sense dir res. Al cap d'una setmana noto algun canvi a casa: en Vladimir ha pintat de verd clar l'habitació dels nens i ha intercanviat les posicions del sofà i de la tele del menjador. L'Elena aprova els canvis, i jo no dic res. Tres setmanes després és ell que porta els nens a l'escola, i fins i tot coneix la mestra d'en Pau. Al cap d'un mes ja ha posat la seva roba al meu armari i per més inri es posa les meves camises i els meus calçotets. Dos mesos més tard els meus fills es comuniquen amb ell amb ucraïnès. Al cap de noranta dies és ell qui decideix quin canal de televisió posem al vespre. Un dia l'Elena arriba tenyida de pèl-roig: “És que en Vladimir m'ha dit que m'afavoreix”, s'excusa. Quan anem de cap de setmana condueix ell el Peugeot familiar i a mi em fa seure al darrera, entre cadireta i cadireta. No s'oblida de felicitar el meu sogre el dia del seu sant, i a casa ja no es veu Xoriguer sino Stolichnaya. Un dijous al vespre arribo després de sopar amb els amics i, quan estic apunt de posar-me al llit, veig que en el meu lloc hi ha en Vladimir. L'Elena em mira i em diu: “No et faria res de traslladar-te a viure al terrat? Aquí no hi cabem tots”. Agafo una muda, els discos de Mishima, els llibres d'en Paul Auster i me'n vaig cap a dalt. D'una finestra del carrer de casa sóna la gran cançó “Indis i Cowboys” de Senyors Tranquil (http://www.myspace.com/senyorstranquil) i em poso a plorar com un nen petit.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Guillem Pera

Okupa

Enviat per Guillem Pera el Dv, 18/06/2010 - 16:13

Estem parlant d'un okupa per capítols...

Si vols, pots venir a dormir a casa! (però no et posis els meus calçotets!)

Pep M.

Reflexiones a salto de mata sobre el bueno de Vladimir

Enviat per Pep M. el Dv, 18/06/2010 - 17:29

Reflexiones a salto de mata sobre el bueno de Vladimir:

1- Reflexión fascista: “De fora vingueren i de casa ens tragueren”

2- Reflexión marxista: La sublevación del lumpen proletariado cobra cuerpo en Vladimir, al desbancar a la bienestante clase neo-burguesa.

3- Reflexión darwinista: se trata de una selección natural impuesta por la naturaleza. No intentes luchar contra ella. Vladimir ha conseguido adaptarse al medio y se ha apoderado del territorio.

4- Reflexión científica: Mediante un agujero de gusano, Vladimir ha conseguido entrar en el universo paralelo de los Galceran. Vladimir no deja de ser tú mismo en un plano simétrico; Se ha colado en tu vida, y conoce todos los trucos para hacerse con ella.

5- Reflexión lynchiana: Xevi, sufres un desdoblamiento de personalidad. Tú eres Vladimir y te ves reflejado en su figura desde un plano paralelo.

Conclusión: Es viernes por la tarde, estoy a tope de curro pero ya sólo pienso en el fin de semana.