Amb la mort de “Billy el Niño”

L'expolicia franquista conegut amb el sobrenom de "Billy el Niño" ha mort per coronavirus. Un torturador més que la transició ha salvat de ser jutjat pels crims comesos i que posa en dubte, una vegada més, l'encert del camí pres després de la mort del dictador.

La transició ha estat per a molts la manera de protegir els defensors del règim franquista i evitar que paguessin pels crims comesos durant els quaranta anys de dictadura. No és estrany que el sistema judicial, i tot l'aparell de l'Estat en general, jugui el paper que fa, i que la ultradreta hagi ressorgit amb tanta força de la mà de Vox. Una ultradreta mig amagada durant anys dins del PP, i que l'auge d'autoritarisme a escala europea ha propiciat la creació d'un partit parlamentari com és Vox.

Avui ha mort un altre home sense ser jutjat pels crims que va cometre, com també passar amb el nostre dictador. Un feixista que va morir tranquil·lament al llit, i que va permetre que els seus hereus hagin mantingut el poder, ja sigui econòmic o polític, davant d'una gran majoria obedient i ase dels cops.

Està vist i comprovat que al nostre país, la dreta més extrema sempre se'n surt amb la seva, i la justícia no arriba mai a temps per condemnar els seus crims. L'esquerra, lenta i ineficaç, permet que no es faci justícia i que els criminals perdurin a casa nostra amb tota la seguretat jurídica que els manca a la majoria de mortals.

Afegeix un comentari nou