Apunts de campanya (II)

Aquest dissabte hem fet allò tant arenyenc de fer el mercat dels dissabtes. Hem passejat  tranquil·lament riera amunt i avall, parlant amb la gent, visitant les parades.. i explicant que hi ha alternatives.

 

Ens hi ha acompanyat en Salvador Milà, Diputat, i candidat núm. 7 d'ICV EUiA per Barcelona al Parlament de Catalunya, qui va ser Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. En Salvador que és de Mataró, i que coneix molt bé tot el Maresme, ha estat moltes vegades a la nostra vila, i cal dir que està molt bregat en això de fer campanya al mercat. com avui, o al clàssic míting, als debats, conferències o als mitjans de comunicació.

 

Entra bé a la gent, i sap el que cal dir a tothom. Hem tingut comptats casos de fallida, de gent que no n'ha volgut saber res de nosaltres. Sortim a les 11 de la Plaça de l'Ajuntament. Ell mateix s'ha encarregat de trencar el gel: "Hola, bon dia, sóc Salvador Milà, candidat al Parlament, i m'acompanya la candidata arenyenca Isabel Roig, i la gent d'Iniciativa d'Arenys.. " i arrenquem la passejada, riera amunt. 

 

 
Haig de reconèixer que personalment, em feia una mica de por escènica això d'anar aturant a la gent, a la que coneixes i a la que no, a gent que saps del cert que és com predicar en el desert, i a la que vol respostes als temes que més els preocupen. Som un bon equip acompanyant-nos a fer la passejada: l'Assum, en Josep Antoni, l'Albert, en Ramon, i l'Oriol. Una vegada en marxa, ja hem oficiat de bons amfitrions, parlant amb l'un amb l'altre, presentant en Salvador, i explicant-li els ets i els uts dels veïns i veïnes que hem anat trobant.

 

Hem trobat gent molt receptiva, gent que està patint aquest crisi que ho colpeja tot, gent al atur, amb prestacions mínimes i que sobreviuen amb ajut social o de la família, gent que ha quedat tocada per les preferents d'entitats financeres, mestres o professionals de la salut, molt preocupats per les retallades a la sanitat i l'educació, funcionaris de l'administració pública empipats, paradistes i botiguers que diuen que la gent no compra i que hauran de tancar la parada. Hem parlat amb gent, que diu que primer la independència, i que la resta ja vindrà més endavant. Hem compartit conversa amb gent de moltes entitats arenyenques: de dones, solidàries, culturals, socials, veïnals, cosa que ha sorprès molt gratament en Salvador que ha destacat l'alt nivell d'implicació al teixit associatiu.

 

A mig camí ens hem anat creuant amb paradetes fixes d'altres formacions arenyenques. Hem saludat a qui hem pogut, fins i tot a l'alcalde. La gent d'informatius de Ràdio Arenys, l'ha entrevistat sota el porxo del mercat municipal (http://www.radioarenys.cat/?p=noticia&id=12030). Ha parlat de les retallades, de les alternatives a les polítiques econòmiques i socials que tant ens ofeguen, i de l'aposta clara de la nostra força pel dret a decidir i pels drets socials.

 

Desprès de més de dues hores fent el mercat dels dissabte amunt, i avall, en Salvador ha tornat cap a casa. A la tarda, tenia un acte públic a les comarques gironines. Ens constatava just abans de marxar la satisfacció d'haver compartit el matí amb la gent d'Arenys i de les bones vibracions que hem rebut com a força a l'alça. I això ens il·lusiona. També ens comentava que tenim la sort de ser un equip humà conegut i estimat (bé no podríem generalitzar però...). En algun moment fins i tot, algun comentari afalagador de convilatans, quan en Salvador els preguntava si em coneixien m'ha fet quedar vermella!.

 

D'aquesta manera, podem. I tant si podem!!

Afegeix un comentari nou