Apunts de campanya (IV)

La veritat és que no sé com s'ho fan els blocaires que escriuen cada dia el seu apunt amb regularitat. Ha estat del tot impossible!! Entre el facebook, el tuiter, el whatssap, les llistes de correu, els actes de campanya, el debat de la ràdio, el ple municipal, les reunions, i la vida de cada dia, aquesta darrera setmana ha estat un no parar!.

 

Diumenge passat, vaig representar ICV EUiA  com a candidata arenyenca el 25 N al debat electoral que va organitzar el Dominical de Ràdio Arenys. Me l'havia preparat força, i aquest fet em va permetre, combinar amb dades reals informació d'Arenys, de la comarca del nostre país, i de l'Estat Espanyol, ens els tres blocs plantejats. Vaig explicar en el temps permès, les nostres propostes, i la nostra visió dels drets socials, i del dret a decidir, com a prioritats. No entenc perquè CIU, no va ser representada pel candidat arenyencs Benet Maimi, ni tampoc hi va prendre part en Maiol Sanaüja com a candidats pel SI. Per a mi, era una qüestió de coherència, però ja no em poso a casa dels altres!! A la imatge, podreu veure-hi també la candidata del PP Belen Quintero, la regidora d'ERC Annabel Moreno, el regidor del PSC Ramon Vinyes, el regidor del Bloc Àlex Acero, el gerent de l'Ajuntament i president de CDC, Xavier Masgrau, i el regidor de la CUP David Caldeira, L'Enric Sierra va conduir el debat, amb molta comoditat!.

 

El dilluns, vam tenir assemblea local d'Iniciativa per acabar de comentar el ple i els precs i preguntes que faríem a la sessió de dimecres, i ultimar la darrera setmana de campanya (les darreres enganxades de cartells, l'acte de dijous, la jornada del 25N, la logística). també

 

Dimarts, a Mataró, vaig gaudr de valent: el repte de presentar l'acte en l'àmbit del treball amb el nostre diputat a Madrid Joan Coscubiela, era gros!. Però va ser un veritable plaer: en "Coscu", té un relat proper, creïble, i l'experiència sindical i política, li dona molta coherència. Vam connectar molt bé.  Va deixar anar molts possibles titulars, com per exemple: “CiU ens vol instal•lar en un atac d’amnesia col•lectiva, quan han votat a favor 17 dels 27 decrets-llei del PP al Congrés”. El diputat d’ICV-EUiA al Congrés va recordar que la coalició ecosocialista ha estat la primera en plantejar, ja fa anys, la dació en pagament. Aquí podeu veure la crònica sencera del acte.

 

Dimecres, vam tenir ple municipal, i encara que aquí no toqui, deixeu-me que us expliqui que el govern (CIU, PSC, PP i BLOC) van aprovar l'adjudicació de la selectiva a tot el terme municipal sense el suport dels grup a l'oposició (ICV, ERC i la CUP). Nosaltres vam ser especialment crítics amb el nou model: una part d'Arenys que seguirà amb el porta a porta, (que per desídia del actual govern ja ha baixat la guàrdia), i una altre sector que farà recollida amb contenidors, i que es convertirà pensem en un niu de problemes. Vam destacar  que el nou escenari que es crearà a partir d’ara farà farà que la selectiva vagi de mal en pitjor (quantitativament i qualitativa).

 

També ens vam oposar a una nova modificació de crèdit,  criticant que s’ampliï de nou, la partida de protocol d’alcaldia, i es destinin diners a comunicació, o per diferents estudis i treballs en un moment en què s’hauria de donar exemple de contenció als ciutadans.

 

El ple va aprovar la moció presentada per la CUP (1), ERC (1) i ICV (3) per tal que a les entrades d'arenys onegi l'estelada! (amb els vot del SI, i 3 vots de CIU). Hi van votar en contra el PSC (4), el PP (2), i amb dues abstencion (CiU). 
 

 

Dijous, la gent d'ICV Arenys havíem programat una trobada amb la gent del món educatiu per parlar amb la Dolors Camats (núm 2 a les llistes). Finalment no ens va poder acompanyar per motius de canvi d'agenda a darrera hora. Vam comptar per fer-la amb la Marta Ribas (candidata núm 5 d'ICV), i en Lluís Esteve, que és el responsable de l'àmbit d'educació d'ICV.  Una trobada amb la comunitat educativa arenyenca, reivindicant la qualitat de l'escola pública. Podeu veure la crònica del acte al web de Ràdio Arenys.  Per cert, la Dolors Camats ens va prometre, que vindrà un altre dia!

 

 

Mentrestant, aquesta setmana hem anat sumant suports que ha rebut Joan Herrera. Entre els noms hi ha gent com l'esportista Kilian Jornet, la lluitadora antifranquista i supervivent dels camps de concentració Neus Català, l'escriptora Najat El Hachmi, els actors Francesc Orella, Manel Barceló i Vicki Peña, l'humorista FER  i ex alts càrrecs del PSC com l'exconseller de Justícia Josep Maria Vallés , l'ex senador Ramon Espasa. http://www.joanherrera.cat/content/manifest.

 

 

Altrament, el líder de Syriza, Alexis Tsipras, ha donat el seu suport al nostre candidat d'ICV-EUiA aquest dijous a Barcelona. Tsipras ha recolzat "als nostrescompanys d'esquerres de Catalunya, a ICV-EUiA. I ho fem per què estem junts en la lluita contra una crisi que te una clars responsables, els mateixos als qui la dreta i la socialdemocràcia s'han plegat i es volen continuar plegant. I aquí a Catalunya poden parar-ho donant el vot als meus companys d'ICV-EUiA".

 

Avui divendres, cuita-corrents cap a la Junta Electoral de Zona als Jutjats d'Arenys a fer les acreditacions pels companys i companyes d'ICV Arenys que aquest diumenge estarem rondant per les meses electorals. Sempre a darrera hora!!

 

Demà per sort, això de la reflexió ajudarà a carregar les bateries. Tot i que ja ho diuen, que "sarna con gusto no pica", i he gaudit molt d'aquesta campanya.

 

Amb tot l'orgull del món de pertànyer al cinquet que representem al Maresme, a les llistes de la coalició. I també amb satisfacció de pertànyer a ICV perquè expressa tot allò en què crec i pel que lluito, i m'identifica.

I m'acomiado d'aquests apunts, amb paraules d'A. Tsipras ( Syriza grega) "l'esperança sempre venç" .

 

"Altres demanen un vot útil, jo us demano un vot lliure pq sou lliures" diu per cloure l'acte final de campanya

 

Apunts de campanya (III)

 

Apunt de campanya (II)

 

Apunts de campanya (I)

Afegeix un comentari nou