Argumentari Ple 6 de juliol de 2011

Us penjo l'argumentari que ERC Arenys de Mar, va llegir en el darrer Ple de l'Ajuntament relatiu a les dedicacions exclusives i als càrrecs de confiança, per si us ve de gust llegir-lo.

"Bon vespre a tothom.

Des d’ERC creiem necessari i gairebé imprescindible que l’alcalde del nostre municipi gaudeixi de dedicació exclusiva per donar una resposta ràpida i curosa a les necessitats de la nostra vila, més quan es tracta d’un municipi de gairebé 15.000 habitants on passen moltes coses, on hi ha molta feina a fer i on s’han d’invertir totes les hores del dia a causa de la conjuntura econòmica. Estem d’acord igualment en la retribució, la qual considerem justa d’acord amb les responsabilitats que comporta el càrrec.

Tanmateix, no hi votarem a favor perquè l'alcalde va repetir en nombroses ocasions i en diferents mitjans que ni ell ni els regidors del seu govern tindrien dedicacions exclusives. Un exemple va ser el dia que va tenir lloc el debat d’alcaldables a la sala Josep Maria Arnau del Calisay, on va dir textualment: “Ningú, ni regidors ni alcalde, tindrà dedicacions exclusives.”

Des d’ERC considerem que les promeses electorals s’han de complir. No pot ser d’una altra manera, perquè qui promet s’obliga i perquè són promeses fetes en campanya electoral. No complir-les és enganyar la ciutadania i menystenir els electors, que són els únics sobirans. És inconcebible que tres setmanes després de constituir-se el nou govern, en el primer ple de gestió, ja s’estigui incomplint una promesa electoral.

Des d’ERC creiem que es tracta d’una falta de respecte envers els nostres vilatans, a qui ens devem com a fidels mandataris, ja que van confiar en nosaltres en exercir el dret de vot. I aquest vot el van fonamentar, segurament, en el nostre discurs. Per aquest motiu, algú ens pot assegurar que si CiU no hagués fet en campanya aquesta promesa sobre dedicacions exclusives i càrrecs eventuals avui seria la força més votada? Potser ara no tindrien els quaranta vots i escaig que els van fer guanyadors i serien a l’oposició.

Faltar a la paraula com a polítics desvirtua el sentit de la nostra actuació i genera incredulitat i desafecció política, cosa que, especialment en els nostres dies, no ens podem permetre.

Per tot això, ERC s’abstindrà en aquesta votació. No hi votarem en contra perquè el nostre sentit de la responsabilitat ens porta a facilitar que el nou govern pugui començar a fer feina, però no podem votar a favor d’una proposta que aquest govern rebutjava amb contundència fa tot just un mes.

***

Quant als càrrecs eventuals, ERC entén que a vegades són necessaris. Novament, però, el nostre alcalde incompleix una promesa electoral i contradiu les seves pròpies declaracions realitzades el 12 de juny d’enguany, un dia després d’haver pres possessió com a alcalde, al programa El Dominical de Ràdio Arenys, on va repetir en dues ocasions que el que ell anomenava gerent no cobraria. Un altre incompliment.

Durant tota la campanya es va vantar de no voler tenir cap càrrec eventual, però tan sols tres setmanes després incompleix la seva paraula i contracta no un sinò quatre càrrecs eventuals a més de les tres dedicacions exclusives abans esmentades.

Finalment, i en referència als set regidors que tenen carteres, val a dir que en són vuit, un menys que en l’anterior mandat, i que, a més, s'han suprimit regidories com Participació, Mobilitat o Cooperació.

Hem de ser coherents amb les nostres paraules."

Afegeix un comentari nou