Campanya seriosa o bretolada?

Les cartes o paquets amb explosius que han arribat a diferents llocs de Madrid i que aparentment tindrien relació amb la guerra entre Rússia i Ucraïna, i el suport que Espanya està donant al govern de Kíiv, ens tindran uns dies entretinguts. Els serveis secrets i els especialistes en explosius estan intentant resoldre l'enigma de les trameses i sobretot la seva procedència.

Per les notícies que he llegit sembla ser que es tracta d'explosius de poca potència i que no poden arribar a fer gaire mal. La qüestió està en els motius reals d'aquesta tramesa de cartes explosives i què es pretén, ja que es podria tractar de posar en alerta els països occidentals pel suport que s'està donant a Ucraïna, i fer creure que Rússia no veu bé aquesta col·laboració.

No descarto que es pugui tractar d'algun beneït que tingui ganes de fer mullader i aprofiti l'avinentesa del conflicte per desenvolupar la seva afició. No seria la primera vegada que algú pretén confondre els altres fent-los creure que hi ha una potència mundial, com seria ara Rússia, que es mou amb amenaces per fer por.

De moment, doncs, no hi dono més voltes, i caldrà veure com segueix la investigació corresponent i saber si qui hi ha al darrere té consistència o s'atrapa l'impostor bromista. Sigui com sigui, l'objectiu de fer-ne ressò internacional ja s'ha acomplert. Espantar els receptors no crec que ho hagi aconseguit, però mobilitzar molta gent per descobrir-ne l'origen, sí.

Afegeix un comentari nou