Comportament dins del Parlament

He llegit la notícia sobre l'acord de diferents partits polítics del Parlament català, on Ciutadans sembla ser que no hi és, que demanen a la mesa que estudiï una possible vulneració del codi de conducta del Parlament, per part de Vox, durant el debat de política general.

En el seu discurs, com ja va sent habitual, Vox lliga immigració amb delinqüència, i això és intolerable, sobretot si passa dins de la institució parlamentària. No pot ser que un diputat utilitzi el seu escó per fer un discurs xenòfob i provocar més rebuig a les persones immigrants.

Resulta molt difícil aturar les paraules de Vox al carrer i als mitjans de comunicació, que d'alguna manera n'esdevenen còmplices, però sí que cal fer-ho quan el discurs es pronuncia dins del Parlament. Hi ha d'haver unanimitat per rebutjar aquest comportament i celebro que la majoria de partits polítics hi estiguin a favor.

No m'estranya que Ciutadans no s'hi hagi sumat, perquè no són exemple de bona conducta i comportament. Des de la seva entrada al Parlament, el nivell dialèctic i la categoria dels discursos i maneres de fer va baixar estrepitosament. Es pot tolerar tot, o gairebé tot, però no la mala educació, els insults, i, en el cas de Vox, la xenofòbia, sobretot quan s'utilitza per guanyar vots, de gent obcecada i sense gaire reflexió.

Desconec en què pot acabar tot plegat, però convé que els partits polítics, els nostres representants al Parlament, no es cansin de lluitar contra qualsevol acte indecent que tenyeixi l'honorabilitat de la nostra més alta institució de país.

Afegeix un comentari nou