Consens vs. Alternança

En aquest mateix bloc ja m'hi referit en algun apunt: Un dels pilars del sistemes democràtics és que hi hagi una alternativa de govern, de forma que la societat tingui realment opció d'escollir quan arriba el moment de fer valoració d'un mandat. És per això, que opino que els governs d'unitat o d'ampli abast, cal reservar-los per a situacions extremes, ja que tenen la propietat de deixar sota mínims o desactivada l' oposició.

Dit això, en clau local, hi havia (hi ha) veus que advoquen per un govern ampli, amb el concurs d'almenys els 3 primers partits en nombre de vots. L'argument és que hi ha molta feina a fer, que cal passar pàgina a la crispació del darrer mandat i que no s'hauria de menystenir la força més votada. S'hi pot estar d'acord o no, però són arguments que tenen prou base. Certament, i com a contrapunt, han aparegut també raons que avalen un canvi important. Un canvi de persones però sobretot d'estil, de formes, d'actitud. Diuen aquestes veus que aquest canvi difícilment es pot materialitzar amb un equip continuista i esquitxat per múltiples enfrontaments amb segments de la població.

Sigui com sigui, el proper dissabte s'incorporarà un nou equip de persones, que han estat elegides per tal d'impulsar aquelles polítiques que són prioritàries i que han de permetre recuperar pistonada. El nou equip, sigui quin sigui, necessita el suport i complicitat de la gent d'Arenys i si s'escau, el "fair play" de l'equip sortint, de qui cal esperar lleialtat institucional a l'hora de fer el traspàs corresponent.

Afegeix un comentari nou