De Sant Sebastià a Cala Pedrosa

Si aneu a la Costa Brava i voleu fer una excursió us proposo que aneu de la Muntanya de Sant Sebastià, que es troba entre Llafranc i Tamariu, fins a la Cala Pedrosa. Són 45 minuts caminant per un sender, concretament, el GR-92. El camí està ben senyalitzat i amb un bon calçat, bambes o similar, es pot fer tranquil·lament. En total són poc més de 2 Km.

Es puja a Sant Sebastià amb cotxe, i s'aparca al mirador mateix o sinó a l'aparcament del restaurant que hi ha. Primer es passa per les runes ibèriques i la torre de guaita. A continuació les marques vermelles i blanques ens indiquen per on seguir. No hi ha pèrdua. El primer tros té pendent i cal baixar amb cura, però les vistes al mar són immillorables. Després de 10 minuts de baixar, el camí es fa planer i es travessa el bosc.

Hi ha un parell d'interseccions que, si se segueixen les marques del GR-92, no tenen cap misteri. El camí s'estreny quan ja s'arriba a la cala. La vegetació és més abundant i el paisatge es fa més amazònic. El contacte amb la natura és molt relaxant.

En arribar a Cala Pedrosa penses que el camí ha valgut la pena. La cala està molt preservada ja que només té accés per mar o caminant. Com el seu nom indica, és una cala de pedres, còdols grandets. Recomano portar xancletes d'aquelles amb les quals es pot nedar i observar el fons marí a través de les ulleres de sota aigua. El paratge és idílic. Un cop s'ha gaudit de l'experiència, ve el camí de tornada. S'ha de beure força aigua i caminar xino-xano. El recorregut val la pena.

Afegeix un comentari nou