Dels “Rials de Pas”, a “Terra de Rials”

 

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, prepara una sessió de participació sobre el programa d’educació ambiental “Terra de Rials”, que se celebrarà el dimecres 15 de març, a les 18:00 a la Sala Noble del Centre Cultural Calisay.

 

Preservar els Rials d’Arenys sempre ha sigut un objectiu clar del nostre grup polític, ara des d’Arenys en Comú i abans des d’Iniciativa per Catalunya. Per aquest motiu, el nostre company Eduard González, ha fet una mica d’història de com vam començar a planificar el programa “Rials de Pas” per posar en valor els Rials d’Arenys. Contents i orgullosos de la llavor plantada, i il·lusionats pel que queda per fer. Us convidem a participar a la sessió participativa, i també a compartir amb nosaltres aquest escrit tot fent una mica de memòria.

 

Rials de Pas. Rials d’Arenys (per Eduard González)

 

L’any 1995 CiU guanya les eleccions i forma govern. El nostre grup d’ICV es queda a l’oposició. Al 1996 negociem amb l’alcalde Miquel Rubirola i el seu govern alguns projectes que portàvem al nostre programa electoral i que crèiem que eren molt importants per a Arenys: la urbanització de la part alta de la Riera (carrer Barcelona -Passeig de Ronda), la Plaça dels Països Catalans a Estela Maris i els Rials de Pas.

 

Aquest darrer projecte el comencem a planificar a la primavera del 1997 i a la tardor ja l’entreguem al regidor d’esports d’aleshores, en Zenon Tomás. Després d’algunes gestions aconseguim una subvenció de la Diputacióde Barcelonai a finals del 1998, sota la nostra supervisió, ja es duu a terme  (croquis, cartells indicatius, fonts d’aigua, etc.).

 

Ens sentim orgullosos del que vam aconseguir, dos partits ideologicament distantsque tiren endavant projectes com aquests, deixant de banda les discrepàncies i trobant punts d’interés comuns. Aquest és el nostre tarannà, volíem i volem treballar des d’allà on estiguem, posant tots els esforços perquè Arenys millori.

 

Cal preservar el nostre patrimoni natural i ara, com abans, estem convençuts que per fer-ho cal posar-lo en valor i donar-lo a conèixer: estimes allò que coneixes, cuides allò que valores. Ens agrada que ara ningú posi en dubte la importància dels nostres Rials com a espai a cuidar i preservar. La Katy Vidal, en Blas Gonzalez, en Ramon Puigvert, en José Luís Fernández en Vicenç Martíi jo mateix continuarem gaudint en veure-ho.

 

El futur està per dibuixar però el passat està escrit. Amb els Rials! Som-hi!

 

Afegeix un comentari nou