El pont d'en Martí Gironell

A mi m'agraden més les històries de construccions que les d'enderrocaments, ja em va passar amb els 'Pilars de la Terra'. És el que m'ha passat amb el El pont dels jueus, escrit per el periodista Martí Gironell i editat per Columna.

El primer que dic es que m'ha agradat. És una novel·la interessant, que passa bé, plena de rondalles, bruixaria i alguna veritat. Tota una combinació perquè el lector pugui imaginar-se com es va construir el pont de Besalú i com es vivia, al poble, al segle XI.
I el més bonic, hi ha un bocí d'esperança, una lliçó de que les religions i les societats poden conviure en un mateix espai, terreny, terme municipal. Un missatge que sempre va bé rebre!!

L'he llegit perquè Besalú és un d'aquells llocs de Catalunya, que a mi, em té el cor robat. Sempre que puc hi vaig i m'hi passejo. Per tant, després de llegir-la obligada passejada per Besalú.

Un tast:
Volia dispensar a aquelles aigües el respecte que havia après que s'ha de tenir amb qualsevol element de la naturalesa i amb més raó, encara, amb un de primordial com aquest. L'aigua, que és fluid de la vida, l'aigua, que fa possible la regeneració, la transformació, el canvi de tot un poble.

Si voleu conèixer l'autor: http://mgironell.bloc.cat

Afegeix un comentari nou