El Procés Constituent es presenta a Arenys de Mar

Pep Riera, pagès històric del Maresme, vinculat a moviments socials, i Albano Dante, editor de la Revista Cafè amb Llet, van ser els encarregats de presentar el Procés Constituent el passat dijous 4 de juliol a la Sala Josep Maria Arnau del CC Calisay, davant de més de 150 persones. Mariona Maresma, membre del grup impulsor arenyenc, va ser l'encarregada de conduir l'acte.

 

Entre el públic, una bona barreja de gent activa de la vila a nivell polític i social, però probablement el més destacable, és que hi havia moltes moltes cares noves, de totes les edats. Molts veïns i veïnes d'Arenys de Mar, amb una nodrida representació també, de les viles veïnes d'Arenys de Munt, de Sant Iscle de Vallalta i de Caldes d'Estrac.

 

En Pep Riera, va explicar la seva experiència com a sindicalista de la Unió de Pagesos, amb organització i democràcia participativa des de la base, com també la seva vinculació a l'escola cooperativa amb pares i mestres. Va plantejar el Procés Constituent, com un nou instrument per definir el model de país que volem. on les llibertats individuals i col·lectives va dir, "no es poden discutir i prou". Va fer especial èmfasi a la independència, com el camí que ens ha de procurar tenir tots els mitjans per transformar el país amb criteris socials, sostenibles i de justícia.

 

Albano Dante, va analitzar el context de crisi econòmic i social que vivim, i com s'estan malmetent els nostres drets i llibertat especialment (perquè és un tema que coneix de prop), des de l'àmbit de la salut. En la seva intervenció va qualificar d'opacitat i corrupció el que està passant a la sanitat catalana i va reclamar el nostre dret a conèixer com s'estan gastant els diners públics.

 

Va fer especial referència a que tal dia com el 4 de juliol, els Estats Units proclamaven la Declaració d'Independència, i que valia la pena rellegir-la pels principis que la van inspirar i per les propostes de futur que s'hi feien.

 

Dante, va destacar que el Manifest Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres crea una opció d'esperança, per fer un país nou, que ens convida a repensar-ho tot, i que es planteja com un nou instrument que aglutini la majoria social que pateix la crisi,  i fer possible un canvi real de baix a dalt. Cal actuar amb urgència, va dir, perquè cada dia ens tanquen hospitals i escoles aquesta és una situació que no s'aguanta. L'editor de la revista Cafè amb Llet, va apuntar, que hem de saber oferir un espai de confluència que aglutini el conjunt d'esquerra social i política del nostre país per plantar cara tot plegat.

 

Van sorgir forces intervencions sobre la metodologia, els 10 punts de partida, el canvi de percepció de les coses, com donar respostes a la urgència del moment, els precedents del procés i el model 15M i com vehicular-ho tot amb la independència, la presa de consciència i participació, objectius i continguts, com ens organitzem a Arenys i ho lliguem amb la resta d'assemblees al territori...

 

Per tal de dur a terme la primera assemblea del Procés Constituent a Arenys, ja va quedar convocada la trobada pel proper 28 de juliol a les 20 h a la balconada del Xifré.

 

També es va informar que el proper 6 de setembre, l'Arcadi Oliveres serà a Arenys convidat per l'ANC a l'Ateneu.

 

Per organitzar-nos i créixer, i fer difusió de l'activitat del Procés a Arenys, s'ha creat una llista de correu conjunta. Si esteu interessats a participar-hi només cal enviar un correu a: procesconstituent@arenyautes.cat

 

Aquest és el nostre bloc
La pàgina  al facebook
El perfil al twitter

Web del Procés Constituent

Afegeix un comentari nou