El PSOE falta a la paraula donada

El Pacte del PSOE amb Bildu sobre la derogació de la reforma laboral del PP ha demostrat que no només no et pots fiar de les promeses electorals dels partits polítics, sinó tampoc de la seva paraula. A casa ens havien ensenyat que no podies falta mai a la paraula donada, era el pitjor que podia fer una persona: faltar a la paraula. Els partits polítics, i en aquest cas el PSOE sembla ser que molt a la lleugera va pactar amb Bildu perquè necessitava el seu vot, però ara no té cap inconvenient en admetre que va ser un error i que el pacte no existeix.

Pedro Sánchez ens ha ensenyat molt qui és i com actua. Si d'alguna cosa li fa falta és precisament de la paraula, les promeses i la coherència. Si criticàvem l'expresident Zapatero d'incomplir les paraules donades, en el cas de Sánchez això encara és pitjor.

No és estrany que molts catalans no hagin confiat mai en la taula de diàleg que es va iniciar poc abans de declarar-se l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus. Queda demostrat que tot el que diuen els partits polítics quan governen té molt poca credibilitat. En el cas de Catalunya, ho sabem per experiència. Només ens hem de fixar en les properes sobre percentatges d'inversió de l'Estat, per adonar-te que al final tot queda en no-res.

Sembla que el govern de coalició entre PSOE i Podemos té problemes de consistència, i no sabem què pesarà més si aquests problemes o la necessitat de continuar junts al capdavant del govern. Sigui com sigui, en aquesta ocasió s'ha demostrat que hi ha diferents sensibilitats, però també una manca de comunicació entre els mateixos ministres socialistes, que s'han assabentat del pacte, després de signar-se. Esclar que aquesta signatura resultarà inútil per la poca credibilitat del president del govern espanyol.

Afegeix un comentari nou