El Xifré

Tot escoltant Ràdio Arenys, vaig 'enganxar' la tertúlia del programa 'La Placeta'. Just en aquell moment parlaven de la inauguració dels jardins del Xifré. He de dir que els comentaris fets pels contertulians no eren gaire bons, ni encoratjadors.

Més tard, vaig fer un cop d'ull als blocs d'Arenyautes. Ja hi havien comentaris sobre la inauguració i de com és aquest espai,lloc,edifici emblemàtic d'Arenys. He de dir que no eren gaire bons, ni encoratjadors.

Jo, com a bona arenyenca, encara no m'havia passejat per les noves feixes del Xifré i tots aquests comentaris van despertar la 'cuca-fera' que tots portem dins. És a dir, que avui, que el temps m'ho a permès, he enfilat cap al Xifré.

He començat per dalt, m'ha semblat més adient. He recordat un article publicat a l'Agenda on es parlava de la distància reglamentària dels 'barrots' de la barana i que, en el cas d'Arenys, no es complia (segons afirmava aquest mitjà).
Sincerament, ni m'ho he mirat. M'he mirat la plaça que ha quedat. Un espai ben ample, per passar, jugar o fer el que s'hagi de fer. És clar que a mi em costa pensar en possibles perills, potser perquè no n'he vist cap.

He començat a baixar l'escala. A la ràdio havien dit que els esglaons no eren prou amples...no sé què dir. Jo els he trobat normals, amb una mica d'aigua perquè ha plogut, però normals.

En un bloc d'Arenyautes s'ha parlat d'unes jardineres metàl·liques. Les he vist...a mi m'han agradat. No 'canten' amb l'harmonia del paisatge.

Això sí, les feixes m'han semblat més amples, pot ser?. A més les plantes són boniques i amb el sistema de rec del gota a gota estalviarem aigua. Un altre tema és com estaran aquestes plantes d'aquí a dos mesos, tots sabem que hi ha plantes més resistents que d'altres...oi?

Pel que a fa a la il·luminació, també m'agrada. Dilluns a la nit hi vam passar amb el cotxe i feia goig amb tanta llum! Comento la qüestió de la llum perquè ningú ha parlat dels fanals, que a mi no em desagraden (però no els posaria mai a casa), però sí de la il·luminació.

Un cop he arribat a baix (a la riera) he buscat les pistes de petanca, i no hi són! Si volem jugar a petanca hem de pujar al parc de l'Asil?, no podem recuperar el Xifré? Això sí que és un problema!

Peró bé, apart d'aquest gran detall de la petanca (espero que algú m'ho expliqui) m'ha semblat genial que el Xifré continuí allà on era i no s'hagi quedat perdut, ni deixat.
Les coses, la gent i els pobles van endavant, mai enrere!

Afegeix un comentari nou