ERC vol realment la independència de Catalunya?

L'article de Narcís Comadira a l'ARA, "Després de les eleccions", és dur. Potser el trobo dur perquè diu clarament allò que molts pensem i ens ho traiem del cap com un mal pensament. Perquè ens agradaria que les coses anessin per a una altra banda, que ens comportéssim tots plegats d'una altra manera, però la realitat és la que és, probablement més còmode del que caldria.

Comadira diu que ens sentim alleugerits perquè ha guanyat el PSOE en lloc del trio de dretes espanyol, però ens oblidem fàcilment que els socialistes també varen votar a favor de l'aplicació de l'article 155. Diu també Comadira que ERC no vol la independència, si més no a curt termini, i afegeix que els nostres polítics es varen equivocar amb la frustrada declaració de la independència i no creu que ara ho vulguin tornar a intentar. "És millor anar a pescar. I anar tirant."

La seva lectura m'ha impressionat perquè és molt clara i alhora molt creïble. Puigdemont fa nosa i molts intenten ignorar-lo, no només els constitucionalistes, sinó també independentistes com ERC, que potser l'objectiu que ara tenen és governar Catalunya, però deixar per a més endavant la independència.

No és estrany, doncs, que l'ANC desconfiï dels nostres polítics. Sembla com si es vulguin aturar i acomodar-se. ERC ha aconseguit superar els antics convergents i constituir-se com a primera força política a Catalunya. Això els satisfà i omple de càrrecs els seus amics i simpatitzants. Potser era això el que buscava i no tant la independència del nostre país. Ells diran que no, però ens ho hauran de demostrar.

Afegeix un comentari nou