Exigim seny i compromís

Han passat gairebé nou mesos des del meu darrer apunt al bloc. Això és el que he pogut comprovar després de molts problemes per recordar com ho havia de fer. Tenia, però ganes de comentar la notícia que surt aquest vespre a Internet sobre la publicació conjunta de 12 diaris catalans, demà dijous, d'una editorial en defensa de l'Estatut. Una lliçó per als partits polítics?

Els diaris han estat capaços de consensuar un text i els nostres polítics són incapaços d'anar plegats en defensa del nostre Estatut. Ens estranyem de l'augment de la desafecció? no creieu que donen prou motius?
L'Estatut, ens agradi més o menys, l'haguem votat favorablement o no, és fruit d'una gran negociació, amb desenganys i decepcions, però que al final el poble català va referendar. Des de fa uns tres anys estem vivint un serial esperpèntic digne de les pitjors sèries televisives, a l'espera de la decisió d'un Tribunal a qui se l'hi ha dit de tot i que té el prestigi per terra, i que fins i tot els més defensors, ho fan com a acte de misericòrdia més que no pas de respecte o reconeixement.

No sé si cal tenir a punt un Pla B davant la possibilitat d'una sentència negativa per a l'Estatut i en conseqüència per als catalans, però si més no hem de tenir el convenciment que només un resultat positiu hi té cabuda i que si fricciona amb la Constitució, el que caldrà canviar haurà de ser la pròpia Constitució.
No si val a fer partidismes capciosos, ni en un sentit ni en un altre. Cal que actuem com a ciutadans, professionals, pares o mares, esportistes, cantants, treballadors o empresaris... que exigim un respecte al nostre poble, la nostra nació i que no és just que un pacte a mala hora signat, bloquegi qualsevol possibilitat d'avançar cap a l'autogovern, com a nova etapa d'un camí que encara té marxa.

Hem d'engrescar a més col·lectius, organismes, institucions i agrupacions de tot tipus, perquè es manifestin de manera conjunta a favor de la nostra constitució, per evitar que uns professionals del dret, agrupats en un Tribunal, puguin invalidar l'Estatut perquè no encaixa amb una Constitució que necessita una reforma, sense que per això hi hagi d'haver cap daltabaix.

Cal actuar amb seny, argumentant el nostre posicionament i exigint arguments lògics a qui ho veu diferent, i no pas excuses de mal pagador. Tot és possible si hi ha voluntat, i el que hem d'exigir és aquesta voluntat, per no haver de trencar qualsevol tipus de diàleg i discussió.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Miquel

Tot dependrà

Enviat per Miquel el Dij, 26/11/2009 - 00:13

Segur que seny sempre ha estat ben valorat, però al final tot queda igual.
L'esta-tut-tut és una porqueria que a sobre ara, faran servir els espanyols per menysprear-nos.
Com que la gran democràcia diu que encara que voti el 49% de la població amb dret a vot, ja es valida...
quin escàndol!
INDEPENDÈNCIA JA!!!!
Espanya a la brossa
apa

Esperanceta

Que el seny no ens faci traidors!

Enviat per Esperanceta el Dv, 27/11/2009 - 16:03