Governar en minoria sense amics

A Arenys de Mar el clima polític està enrarit. Governar en minoria requereix molta habilitat per buscar la complicitat de la resta de grups a l'oposició que tenen la paella pel mànec. Això és el que ha fallat, ni la figura de l'alcalde, Estanis Fors, ni els seus s'han guanyat la confiança dels seus opositors, tot al contrari. Li anaven a tombar el pressupost i això l'obligarà a prorrogar-lo. El govern manté que s'ha escoltat “més que mai” però és evident que no se'ls ha fet seus. Intentaran de nou dialogar per separat, a veure si el mur és més franquejable. El que queda clar és que governar en minoria sense buscar amics és impossible i veurem si l'acostament dóna resultats passades les festes. I si no sempre es pot demanar a la carta als Reis.

 

Arenys de Mar ajorna ‘in extremis' els pressupostos

Ahir al migdia, l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, anunciava que es retirava l'aprovació dels pressupostos de l'ordre del dia del ple que tenia lloc a les set de la tarda. L'anunci agafava per sorpresa els grups a l'oposició, alguns d'ells sense tenir constància del comunicat emès pel govern. És el cas del PSC, que hores abans feia una roda de premsa precisament per anunciar el seu vot en contra al pressupost per la manca d'informació i participació en l'elaboració de les previsions per al 2016. El portaveu socialista, Ramon Vinyes, criticava que les reunions que es van fer no van servir per treballar perquè el govern no tenia cap proposta clara i treballada. En la mateixa línia es van expressar ahir la resta de portaveus dels grups a l'oposició, que encapçalen ERC, la CUP, el PSC, CiU i ICV. Tots ells van coincidir en la falta de transparència i la poca habilitat d'un govern en minoria que no ha sabut buscar la complicitat amb la resta de grups. Per la seva part, l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, assegurava abans d'entrar al ple que “mai en la història d'Arenys s'havia donat tanta documentació a l'oposició com fins ara”. Una frase que va repetir durant la sessió excusant-se perquè les aportacions fetes no s'hi havien inclòs per manca de temps, en ser presentades per escrit les últimes setmanes.

El govern en minoria de Junts per Arenys i PP necessita com a mínim dos vots a favor o tres abstencions. Davant la impossibilitat d'arribar a un acord, l'alcalde es va comprometre a iniciar aviat converses amb cadascun dels grups municipals per separat, i no en conjunt com fins ara, amb la intenció d'arribar a un consens i poder treballar les propostes que s'han fet arribar.

Diners al Canet Rock

El ple va tractar d'altres punts que van generar polèmica, com els 35.000 euros que s'han de pagar als organitzadors del Canet Rock. L'oposició va tombar l'aprovació i va qüestionar els pagaments d'aquestes factures per via extrajudicial. Fors va justificar que es tracta d'una subvenció que li va atorgar la Diputació, ja que l'esdeveniment es porta a terme en els terrenys que formen part del terme municipal. En el que sí que van estar d'acord els grups municipals va ser en aprovar la moció de suport als treballadors per les retallades de personal al centre d'atenció primària. L'Institut Català de la Salut ja ha comunicat la intenció de suprimir a partir del febrer un dels metges i una infermera del servei d'urgències del torn de nit i dels caps de setmana.

 

 

(Foto: Arxiu EL PUNT AVUI 22/12/2015)

Afegeix un comentari nou