I ara, som-hi!

El treball previ ha donat els seus fruits. Generar debat i estimular posicionaments. Tothom coincidia que calia una "sacsejada". Ha estat "dolça", com també es va apuntar, però cal que sigui real. Les propostes organitzatives i les resolucions d'avui així ho apunten. S'han evidenciat els grans temes i altres, que s'hi ha passat de puntetes, caldrà compartir-los i treballar-los.

És evident que l'informe inicial de Joan Saura i la bona dosi d'autocrítica que hi va posar ja van ser un primer element que feia acostar posicions i coincidir opinions. Hi ha hagut temps i espais per poder dir-se les coses com són i poder plantejar una estratègia per avançar-hi. M'ha agradat que s'hagin pres posicions fermes sobre temes que ens confonen i que també enterboleixen com som rebuts per la ciutadania. I no penso, només amb el tema nacional, sinó que hem avançat en la nostra voluntat de ser d'esquerres i que això no ens limiti, ni ens obligui, al fer les nostres aliances. Apostem pel Govern d'Entesa però també podem estar a l'oposició.

A la meva comissió vaig poder veure la defensa d'una esmena per part d'en Salvador Milà i les rèpliques d'en Jaume Bosch que actuava de ponent. Dues primeres espases buscant el consens en la discrepància. A la mateixa sessió també hi era en Jordi Merino, defensat les esmenes del Manifest de Maig, que penso que l'essència del que promovien també ha tingut repercussió i poden sentir-se satisfets del que han aconseguit.

Per damunt de tot les ganes i el compromís en un projecte viu com ho demostra la important presència de Joves (amb majúscules). Es bo saber que hi ha aquest relleu, que no és teòric, sinó real com ho demostra la secretaria general de Joan Herrera o les responsabilitats de la Laia Ortiz i la Dolors Camats.

I encara un darrer apunt, a una frase d'en Joan Saura quan deia "necessitem explicar allò que hem fet de bo, sense amagar allò que no estem fent bé". En aquesta tasca ens hi hem d'esforçar de manera conjunta, adherits i adherides, amics i amigues, des de tots els espais i en concret en el treball diari de cada municipi i cada àmbit.

Disculpeu s'hi el to ha quedat una mica massa conciliador. Us apunto alguns enllaços de la crònica d'aquest cap de setmana:

Els tres apunts que he fet:
- L'Assemblea
- Voleu més president i tindreu més president!
- Iniciativa 2.0: fermesa i coratge!

més apunts:
- Assemblea d'ICV: passem pàgina, però la novel.la continua de Raül Romeva.
- Assemblea en directe 2, de Pere Nieto.

I uns retalls de premsa:
- Entrevista a Joan Herrera a l'AVUI.
- Verds i sobiranistes. Antoni Morral, alcalde de Cedanyola, escriu un article a l'AVUI.
- ICV busca ancorar a l'esquerra el Govern. Crònica al Público.
- El sobiranisme d'ICV emergeix i crida a la mobilització en cas d'una retallada de l'Estatut a El PUNT.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

JORDI MERINO

COMISSIÓ 2 ASSEMBLEA ICV

Enviat per JORDI MERINO el Dg, 23/11/2008 - 22:58

Veig que has fet un bon resum. Com vas veure en la Comissió a la qual estàvem, vam emprar el dret a tothom a dir la seva. Ja vas veure que les meves 8 ó 10 intervencions no van mai superiors als 40-45 segons. També vas poder veure, que moltes de les esmenes transaccionades s'acceptaven per centrar-se en les 4 ó 5 més importants, i sobretot per evitar monopolitzar una sessió "infumable" de 1041 esmenes i de 3 hores.

És veritat, Manifest de Maig, ha aportat una dosi de reflexivitat, de debat ideològic i moltes ganes de rellençar el partit. Me n'ha alegrat molt que siguem vistos d'aquesta manera i no pas només com els "critics".

Avui has pogut veure com hem retirat una esmena que dividia, entenen que s'ha de generar el debat de l'espai sociopolític de l'esquerra transformadora.

Salut i bona feina.

Jordi Merino