L’Abans d’Arenys de Mar

Ingressa a l’Arxiu Històric Fidel Fita la col·lecció de fotografies que es varen aplegar per a l’edició del llibre "L’Abans d’Arenys de Mar. Recull gràfic 1857-1980", obra d’en Joan Bellsolell, Ramon Bruguera i David Castañeda. Gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament i l'Editorial Efadós, les 3.521 imatges que 146 famílies varen acceptar cedir-ne una còpia a l’arxiu, podran ser consultades. Això succeeix la mateixa setmana que s’han complert setanta-quatre anys de la mort de Joaquim Castells i Simon, empresari, polític i fotògraf aficionat, del qual posem sovint el document en imatge per a il·lustrar nombrosos esdeveniments locals.

 

Les xarxes socials són un gran vehicle per a la difusió d’imatges, però s’hi passen per alt els drets morals dels seus autors, que la llei reconeix. Els drets econòmics per a l’explotació d’imatges prescriuen, però no ho fan pas els drets morals. No costa res posar el nom de l’autor de la fotografia ni el lloc on és conservada, perquè mantenir les imatges accessibles i associades a dades que ens permetin extreure’n informacions diverses requereix temps, coneixements i diners. I si hom no en sap l’autor, que les xarxes socials serveixin per a reivindicar-lo.

 

Celebrada la jornada electoral d’ahir, acompanyem el text amb una imatge de la sala consistorial de darreries de 1930. En primer terme, l'estufa, coneguda popularment amb el nom de "l'olla de l'ajuntament". Fotografia d'en Frederic Puig.

Afegeix un comentari nou