La bona relació entre governants i vilatans és imprescindible

Després d'un parèntesi de deu dies he tornat a la vila i he observat que els problemes de neteja continuen omplin pàgines a les xarxes socials. Hi ha moltes queixes per l'incivisme d'uns quants, que són els que embruten la vila i en sortim perjudicats tots. També hi ha crítiques contra la gestió de l'equip municipal, a qui es considera que no fa prou per aconseguir una vila neta i endreçada. Amb tot això hi ha una crítica al projecte de recollida de la brossa pel sistema del porta a porta, i al final queda tot una mica enrevessat, i es confonen els problemes de gestió i resultats amb el sistema de recollida.

Al marge de qui opina sistemàticament des de l'anonimat, la qual cosa per mi fa perdre molts punts i, fins i tot, credibilitat, hi ha també aquell que es deixa portar per la crítica fàcil i s'hi afegeix amb opinions molt discutibles, que sovint es donen com a ideals. Tot no és tan senzill com això, i cal tenir-ho present a l'hora de fer una crítica, que per altra banda sempre és positiu.

Del país d'on vinc de passar-hi uns dies no puc parlar de neteja perquè la realitat és palpable: allà hi ha abocadors descontrolats a cada cantonada. La higiene no existeix i per tant no és comparable de cap manera amb el que tenim a casa nostra. Sí que és cert que la nostra vila necessita millorar, i en això hauríem d'ajudar als nostres polítics a posar-hi remei.

El que llegeixes a les xarxes cal analitzar-ho amb lupa i reflexionar abans d'afegir-t'hi. En cap moment he pensat que els nostres governants ignoren el problema ni tampoc que se'n desentenguin. Sí que podríem pensar que el problema els supera i no troben la manera de solucionar-ho. El sistema porta a porta no és necessàriament el culpable que els carrers siguin bruts. En tot cas els vilatans hauríem de seguir les directrius i treure la brossa que toca cada dia i deixar-la davant de casa, en cap cas dins d'una paperera, com està passant.

Tenen raó els que es queixen de les bosses de brossa que escampen els propis treballadors de la neteja i crec que caldria estudiar quin és el millor sistema per fer la neteja sense que després passin hores i hores les bosses repartides per tota la vila. També estic d'acord amb qui demana netejar amb aigua a pressió certs punts de la vila que brutegen, i fer-ho més sovint si és que es fa.

I a l'equip de govern demanar-li més empatia, que responguin les queixes dels vilatans, encara que no agradin o que estiguin mal plantejades. La relació govern municipal amb els vilatans és important que es mantingui. Donar per fet que els nostres polítics passen de nosaltres és un error, però trobar-te sense resposta tampoc hi ajuda. Amb bona voluntat per part de tothom segur que les coses millorarien, i en el fons això és el que tots volem per a Arenys.

I per aquells que tenen al cap les eleccions de l'any vinent, recordeu que el percentatge de vilatans que es belluguen per les xarxes socials és mínim, però els vilatans afectats per les coses que no funcionen som tots. És important que ens impliquem i que fem notar als nostres polítics allò que creiem que no funciona, sense necessitat de pensar que són els nostres enemics, sinó els que es varen presentar per sevir a tota la població. Si tots, governants i vilatans, ho entenem així, segur que hi sortirem guanyant.

Afegeix un comentari nou