La cúpula dels Mossos es blinda

Aquests darrers dies hem pogut observar com la cúpula dels Mossos d'Esquadra ha volgut deixar clar de quin bàndol estan, per evitar rebre garrotades des d'Espanya. Els Mossos actuaran per defensar l'ordre públic i faran cas a les ordres que rebin de jutges i fiscals. Més clar, l'aigua.

També és rellevant la nota que han rebut els bombers per evitar que es posin, uniformats, defensant els manifestants davant de la policia, sigui espanyola o catalana. Els bombers per a la República no estan gaire contents i caldrà veure el cas que en fan, davant de l'amenaça de ser expedientats.

Estem vivint les últimes hores abans de conèixer la sentència, que com deia ahir, sembla ser que ja es coneix, gràcies a filtracions de bona font. És per això que els organitzadors de la resposta a la sentència ja saben a què s'han de dedicar i quan caldrà començar. El resultat...

Avui, dotze d'octubre, els unionistes catalans s'han concentrat pel centre de Barcelona, per defensar una Catalunya espanyola. Ho han fet unes 10.000 persones, cinquanta mil menys que l'any passat. És evident que no es poden comparar les manifestacions de l'onze de setembre amb aquesta, però a mi el que més em preocupa és la tradicional concentració de l'extrema dreta a Sants, que segons la policia enguany n'han estat uns dos-cents.

Veure joves, que no han conegut el dictador, brandant banderes espanyoles no homologades, i amenaçant aquells que no pensen igual, que som tots els altres, no m'agrada. Ja sé que hi ha llibertat d'expressió i que tothom té dret a dir-hi la seva, però jo penso que aquests no pensen per ells mateixos sinó que els han buidat la ment.

Tot plegat molt trist i amb pocs ànims per afrontar els dies que venen (sense accent diacrític). El país no va bé i el dia 10 de novembre no ho arreglarem pas.

Afegeix un comentari nou