La fiança del conseller de Cultura

A Santi Vila la Caixa de Solidaritat no l’ha volgut ajudar amb la fiança pel cas Sixena. Suposo que han considerat que no tenia res a veure amb el Procés, i encara menys ara que ha declarat que si hi hagués un referèndum faria campanya pel no.

El que no tinc tan clar és que la Generalitat no se’n faci càrrec atès que el cas s’ha originat tot fent les tasques de conseller de Cultura, i defensant els interessos del govern i del país. M’agradaria saber si això és el que passa normalment. Si és així vol dir que han de respondre amb el seu patrimoni quan exerceixen el seu càrrec. No ho trobo just.

Una cosa és aprofitar-se d’un càrrec per obrar malament i l’altra haver de respondre personalment de l’exercici de la política. No és així? M’equivoco?

Santi Vila va actuar de la mateixa manera que el seu substitut i que qualsevol altre polític que hagués defensat la conselleria de Cultura. El govern en ple estava d’acord amb aquesta actitud i no em sembla just que Santi Vila hagi de pagar de la seva butxaca la fiança imposada. Desitjo sincerament que aconsegueixi els diners i que la sentència li sigui favorable.

Afegeix un comentari nou