A la memòria dels 80 i i un record per Francisca Coronel

Avui, 17 de febrer, fa 67 anys de l'afusellament dels quatre membres del P.S.U.C; Angel Carrero, Pere Valverde, Numen Mestre i el meu oncle, Joaquim Puig i Pidemunt.

 

Enguany vull compartir la carta i aquestes dues fotografies que m'ha enviat 'última persona que queda viva de l'anomenat "grup dels 80" i que van jutjar-los junts.

 

A la foto en solitari, la Sra. Francisca Coronel, en una foto de l'any 2007 que va ser de les últimes vegades que va venir a l'homenatge del Fossar de la Pedrera. En aquets moments te 96 anys i encara ho recorda tot com si fos ahir i m'escriu un parell de cartes l'any i parlem per telèfon. Té el cap més clar que jo mateixa i cada vegada que parlo amb ella s'emociona molt recordant aquells anys. L'últim dia que vaig parlar amb ella em va dir que ara només espera poder reunir-se amb ells.

 

L'altra foto és del grup de presoners polítics del mateix grup dels 80 una de las vegades que es van trobar al cementiri. Era l'any 1992 i la Coronela, com la coneixen el seus companys i companyes de lluita, era la més jove.

Afegeix un comentari nou