La natura diligent ens procura una bèstia per a cada molèstia

Feia alguns dies que observàvem bosses d'erugues a la pineda que s'ha instal·lat a les platges d'Arenys. Sempre m'ha cridat l'atenció. A casa cada any havien de barallar-s'hi als pins que teníem a Tavertet. No sempre era el mateix, depenia també del temps, però era una preocupació que mantenia entretinguts els meus pares. Esclar que allà no hi havia gaire gent més enllà dels veïns dels conreus del voltant.

El fet que des de l'Ajuntament d'Arenys es decidís fer aquesta extensiva plantada de pins, ha comportat que el servei de medi ambient tingui una feina afegida, i és important perquè en aquest cas sí que hi ha possibles afectats, ja sigui persones o animals de companyia.

Ara resultarà que té raó aquella melodia que parla de la natura que ens "procura una bèstia per a cada molèstia". A l'estiu hem de vigilar amb les meduses i a l'hivern amb les erugues, la processionària. Tot plegat és la lluita per a l'encaix de les persones a la natura, una natura que ens ha portat bestiar que mata les palmeres, d'altres que assequen els pins, i ara la processionària que respecta el vegetal, però posa en perill la nostra salut. És bo ser conscient dels nostres actes i trobar remeis a les seves conseqüències.

Afegeix un comentari nou