La Virgen del Mar #elmoll

Va arribar al Port d'Arenys amb el nom de Patrona de Adra i matrícula de Ceuta (CU-1-1577). Quan es va matricular a Arenys (BA-3-2563) se li va canviar el nom per Virgen del Mar, encara que per molts va seguir essent "la Patrona".  Realment, per un fill d'Adra o d'Almeria el canvi de nom va ser menor perquè justament la Virgen del Mar és la patrona d'Adra i també d'Almeria. 

Era una teranyina contruïda l'any 1944, de fusta i 12 metres d'eslora, que va treballar al Port d'Arenys fins l'any 1992.

En Paco González en va ser l'armador i patró a Arenys de Mar i, més endavant, la va vendre al seu cosí Miguel que l'any 92 la va donar de baixa i va substituir-la per la Nueva Virgen del Mar.

En Frank Gonzàlez ha compartit diverses fotografies seves d'aquesta teranyina fetes des del moll. Una d'elles és la fotografia del rol i s'hi poden veure els segells oficials. També hi ha una fotografia de la web del Ministeri, possiblement de la tramitació de la baixa l'any 92.

 

Més informació al cens de la flota pesquera del Ministeri: Fitxa de la Virgen del Mar 

 

Aquest apunt és una primera aproximació a aquesta barca del Port d'Arenys. La informació encara és incompleta i segur que es pot millorar molt. Volem fer-ho a partir de les aportacions dels qui han conegut aquestes barques, la seva feina i les persones i famílies que hi han estat vinculades. Podeu deixar els vostres comentaris en aquest mateix apunt. D'aquesta manera i de forma col·lectiva endrecem la memòria relacionada amb el nostre patrimoni nàutic #elmoll

 

Afegeix un comentari nou