L'ACTA vol controlar els continguts de la xarxa

La Quadrature du Net ha publicat el borrador íntegre del tractat ACTA que s'està negociant per combatre la falsificació i protegir la propietat intelectual. El text confirma els presagis que amb aquest acord internacional es pretén impulsar el control i filtrat dels continguts que es difonen per la xarxa. El diari El País ho explica a la seva edició digital.

Al programa electoral d'ICV per les eleccions Europees 2009 es feia referència a aquest tema i textualment es deia: Els Verds al Parlament Europeu ens oposem a la ratificació de l'Acord Internacional Contra la Falsificació (ACTA), negociat en secret i que tenim tots els motius per creure que, sota pretext d'una legítima lluita contra la falsificació hi ha un intent de legalitzar una xarxa de vigilància i detecció. El text d'aquest tractat ha de ser portat a un debat públic.

Des de Quadrature du Net fa mesos que es treballa i promo una plataforma a la xarxa que reclama el posicionament del Parlament Europeu per donar transparència de l'ACTA. Aquí hi ha el llistat actualitzat de grups i eurodiputats que hi han donat suport. Les pressions són molt grans i, sobretot, a l'altre costat de l'Atlàntic (carta de la indústria de l'oci a Obama)

Del programa electoral d'ICV per les europees en trec un altre fragment que, justament, serà la segona fase del que no volem que passi arran de l'ACTA. Diem: Les comunicacions electròniques han de ser neutrals i les operadores no han de poder retardar, desviar, prioritzar o impedir els trànsits de dades, ni discriminar per protocols o aplicacions. La ciutadania té dret a una xarxa neutral i a rebre els serveis en les condicions que se li han ofert i ha escollit..

Cito aquests fragments del programa dels Verds per recordar que estem dient i refermar el compromís a seguir defensant un model de llibertats a les xarxes i a la nova societat del segle XXI que s'hi contrueix dia a dia. Insisteixo, són temes que ens poden semblar llunyans i abstractes però que ens afecten directament a com ens organitzarem, relacionarem, crearem durant aquest segle.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

El guacamole de l'Anna

Enviat per @oriolferran el Dv, 26/03/2010 - 14:22

El guacamole el va fer l'Anna, amb advocats de l'Aiguavia, l'api i la pastanaga ecològiques de l'horta Plademunt de Palafolls... les vaig tallar jo.

Va ser la nostra aportació al concert de 4t 1a al terrat de l'Elena i en Xevi (http://ves.cat/adCl). Un grup de gent ens vàrem trobar a Mataró per escoltar un grup de música que haviem conegut per la xarxa i va venir a tocar les seves cançons sense cap més contacte que la convocatòria per correu on uns portaven la música, els altres hi posaven les taules i la resta el menjar i el beure.