L'actualitat d'Arenys a la llista de correu d'Arenyautes

Aquests dies la llista d’Arenyautes bull. D’una banda tenim les filtracions d’en Tomás Salazar sobre les conseqüències del pacte local PSOE-C i CiU i que sembla que es van confirmant. Sembla ser que el senyor Salazar està ben informat. Podria fer un Wikileaks arenyenc, un ‘Salazarleaks’. Però no només pot servir per atacar, o diguem-ne descobrir, tots aquells assumptes que afecten als socialistes, la cosa perdria objectivitat i, a més, quan es persegueix sempre al mateix l’espectador es cansa. S'ha de diversificar.

D’altra banda hi ha el debat sobre el nomenclàtor del carrer Bisbe Català, altrament conegut com de La Perera. En Ramon Verdaguer va fer una petita demostració dels seus grans coneixements històrics tot explicant una mica qui era i que va fer el Bisbe Català, i defensava el nom actual del carrer. Amb tot, el debat va generar diverses opinions totes bastant ben argumentades i interessants, però em quedo amb la idea de que els noms dels llocs públics els pugui escollir el poble. Tinc entès que hi ha un comissió de Nomenclàtor que és l’encarregada d’escollir el nom dels indrets públics, i trobo que seria una bona idea que aquesta comissió en proposés – cada vegada que s’hagués de posar un nom - dos o tres i que fossin els habitants d’Arenys els qui pugessin, mitjançant votació, escollir el nom definitiu. Es podria habilitar la votació a través de la pàgina oficial de l’Ajuntament i posar durant uns determinats dies una urna al Calisay perquè la gent que no té accés a Internet hi pogués participar. Després la participació seria la que seria, però almenys els ciutadans hi podrien dir la seva. Per cert, algú sap per què abans es deia de la Perera? I ja m’imagino que pot ser perquè abans hi hagués una Parera en aquella zona, però alguna cosa especial hauria de tenir la perera perquè se li posés aquest nom al carrer, oi?.

I també hi ha un debat iniciat per l’Oriol Ferran anomenat ‘Fer política o viure’n’ que parla del nombre exacte de polítics que hi ha a Espanya perquè es veu que per la xarxa corren dades falses. Na Estefania Bancells ha corregit les dades i ha aportat un seguit de fets pels quals els polítics estan mal vistos per la societat en general, la majoria, al meu entendre, força encertats. En aquest fil de debat en Tomás Salazar també ha aprofitat per parlar dels nous regidors del PSOE-C que entren al govern i que farà que hi hagi més despesa en quant a sous dins el consistori. Es veu que tal i com va prometre l’alcalde, quan hi ha hagut govern en majoria s’han tret les dedicacions exclusives que hi havia (no em queda clar però, si la dedicació de l’alcalde també queda eliminada o es manté - demà al Ple suposo que sortiré de dubtes). Així d’unes dedicacions del 100% del que és una jornada laboral - 8 hores - es passa a una dedicació del 90%. Veuen que bé, una retallada del 10%. Ara diran: ostres!, quina retalladeta!. Cadascú que pensi el que vulgui. En aquest debat ha aparegut el fins demà regidor d’Hisenda Quim Barris fent públics els sous d’aquests regidors, que passen d’haver de dedicar 8 hores al dia a les seves regidories a 7’2 hores. I ha confirmat que la retribució anual d’aquests regidors serà de 25200€ anuals/bruts. Jo no sé si això és molt o poc, sóc dels que penso que el sou del polític, en general, és baix, però que els polítics, no tots però sí la majoria, són d’un nivell pèssim i, per tant no es mereixen ocupar el lloc que ocupen ni, per descomptat, cobrar el que cobren. Però si aquest sou és molt o poc valorin-ho vostès mateixos.

Bé, he fet aquest apunt perquè considero que estar a la llista del correu d’Arenyautes resulta interessant perquè hom s’assabenta de coses que passen al poble, es pot crear una opinió de les coses, pot , per tant, opinar, i si moltes persones opinen però les opinions no són les mateixes es genera un debat sa que sempre és bo de llegir i, si s’escau de participar-hi. En fi, que els animo a inscriure’s a la llista, ara no recordo com es fa però l’administrador d’Arenyautes segur que els ho dirà.

Actualització: Des d'Arenyautes em diuen que aquí http://t.co/JxM5Qvko diu com fer-ho per seguir la llista de correu.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

esperanceta

T'oblides dir que

Enviat per esperanceta el Dc, 25/07/2012 - 09:45

T'oblides dir que també en Lluís Blanchart diu que "Això d'UDC a Arenys se m'està refredant, ...i molt... ".

Tot i que després va dir que era un missatge personal i no anava cap a la llista :-)

Com farien a l'APM ....... choooooooffff !!!!!