L'Ajuntament d'Arenys de Mar necessita una bona gerència

A l'hora de presentar les propostes de treball per als propers quatre anys, les diferents candidatures s'esmercen en prometre diferents obres i projectes, alguns d'ells irrealitzables, bàsicament perquè l'Ajuntament no en té competència o bé perquè el seu cost és inaccessible, i en canvi hi trobo a faltar propostes per posar ordre i encarrilar la direcció d'una de les empreses més grans de la vila, si no la més gran.

L'Ajuntament compta amb un estol important de treballadors i treballadores municipals, siguin funcionàries o laborals. El fet de disposar de brigada, policia i residència fa que el nombre de treballadors sigui important. Tot plegat requereix d'una direcció clara, ja que no n'hi ha prou amb tenir bons treballadors si no hi ha una direcció que prioritzi i marqui, tècnicament, les línies de treball.

Des de fa molts anys Arenys pateix la manca d'aquesta direcció i no he sabut veure que cap de les candidatures que poden acabar dirigint l'Ajuntament es plantegin resoldre aquesta necessitat. M'agradaria que el debat d'aquest diumenge sortís el tema i així ho exposaré al seu director. És una llàstima que un ajuntament amb superàvit constant no tingui una direcció àgil i eficient perquè tothom vagi en la mateixa direcció. 

En aquest darrer mandat es va crear la figura del Cap de protocol, una figura que si em permeteu és totalment innecessària, i en canvi no s'ha cobert la gerència de l'Ajuntament, que resulta imprescindible avui dia. Els polítics, la majoria dels quals no tenen dedicació exclusiva, no poden estar a sobre de totes i cadascuna de les casuístiques, ni crear uns grups de treball amb els directors d'àrea per valorar les tasques, sinó que els polítics han de marcar els objectius que volen assolir, i són els tècnics, amb un gerent al capdavant, els que s'encarreguen d'aconseguir-los de la manera més eficient possible.

Arenys es mereix un bon govern, amb les idees clares, i també una bona direcció tècnica per aconseguir els millors resultats de la gestió eficient de l'Ajuntament.

Afegeix un comentari nou