Per l'educació pública, cap retallada!'

La Via Laietana s'ha omplert de milers de manifestants a la marxa que ens ha portat, aquesta tarda, fins a la Plaça de Sant Jaume per demanar al Govern que aturi les retallades. Des d'Arenys també hi hem participat, conjuntament, amb mestres i representant de les ampes de les escoles públiques Joan Maragall i Sinera.

La convocatòria l'ha fet el Marc Unitari Comunitat Educativa, que aplega una desena d'associacions de mares i pares, estudiants, sindicats i moviments pedagògics, en protesta contra la reducció pressupostària de la Generalitat i la retallada de 3.000 milions d'euros del ministeri d'Educació espanyol.

En el manifest que han llegit al final de la manifestació, a la plaça Sant Jaume, s'ha alertat que les retallades 'poden ferir de mort l'ensenyament públic' mentre es destinen recursos públics al sector financer privat. 'L'educació és la millor eina per a superar la crisi econòmica i social, i l'educació pública és l'única que pot garantir la cohesió social', sentencien. Per això lamentem que s'hagin traspassat línies vermelles fent servir la crisi com a pretext, cosa que 'vulnera drets que fan perillar la igualtat d'oportunitats'.

En aquesta mateixa línia de lluita contra les retallades, el Consell Escolar Municipal d'Arenys de Mar, que es va celebrar la setmana passada, va acordar fer una declaració perquè el Ple municipal es posicioni en contra de les retallades que afecten a l'educació. La regidora d'Educació, Susanna Mir, va assumir treballar aquesta declaració i portar-la al ple que s'ha de celebrar la setmana vinent.

Afegeix un comentari nou