Les veus de Guantanamo

Avui, 11 de gener, es compleix el sisè aniversari del trasllat dels primers detinguts al centre de detenció de Guantánamo, en el marc de la “guerra contra el terror” iniciada pel govern dels Estats Units. En aquests sis anys, gairebé 800 detinguts han passat per aquest centre, i aproximadament 300 detinguts hi continuen reclosos en el moment actual sense càrrecs ni judici. Estan reclosos en detenció indefinida, sense accès a les seves famílies, amb un accès limitat o inexistent a un advocat, i en condicions de confinament que Amnistia Internacional considera contràries al dret internacional. Les autoritats nord-americanes no els han acusat formalment de cap delicte, ni els han declarat culpables de res, a excepció de l'australià David Hicks; estan en el que s'ha anomenat un “llimb jurídic”.

Ruhal Ahmed va passar dos anys i mig a Guantánamo, juntament amb els seus amics Asif Iqbal i Shafiq Rasul, tots tres de nacionalitat britànica. Avui en dia, més de dos anys després de ser alliberats sense càrrecs, ningú els ha dit per què els van detenir ni tampoc per què van decidir posar-los en llibertat. La seva història va ser recollida per Michael Winterbottom a la pel·lícula “Camino a Guantánamo”.

Per oferir el seu testimoni directe, Ruhal Ahmed estarà a l'estat espanyol, des de l'11 fins al 20 de gener, passant per València, Madrid, Andalusia i Catalunya.

Diumenge 13 de gener:
El Grup de Barcelona organitza un acte al carrer per denunciar el que està succeint a Guantanamo i recollir signatures demanant el tancament del centre de detenció. Una performance il·lustrarà a les 13:00 hores el que està succeint i les denuncies d'Amnistia Internacional.

Dilluns 14 de gener:
El Grup de Tarragona organitza una xerrada i una roda d'entrevistes del Ruhal Ahmed amb mitjans de comunicació catalans per tal de donar a conèixer el seu cas.

Dimarts 15 de gener:
El Grup de Cerdanyola i Sant Cugat, amb la col·laboració de la Fundació Autònoma Solidària, organitza un acte amb Ruhal Ahmed a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Amnistia Internacional Catalunya (AIC) també oferirà una xerrada a la ciutat de Barcelona amb Ruhal Ahmed a les 20:00 hores al Centre Cívic Convent Sant Agustí.

La informació més detallada al web d'AIC

Afegeix un comentari nou