L'exposició "Damunt la mar en calma: dues mirades" a Mataró

L'exposició "Damunt la mar en calma: dues mirades" de Carme Riera i Araceli Merino es pot tornar a veure, fins al 8 de gener a Mataró (a la sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors de Mataró, Plaça Xammar, 2 de Mataró). L'exposició es va presentar aquest estiu passat a Arenys de Mar.

Les autores l'explicaven amb aquestes paraules:

La serena i reflexiva bellesa de les escultures d'artistes de principis del segle XX com Llimona, Vallmitjana, Carcassó, Barrera o ventura... són el testimoni silenció dels sovintejats passejos que a principis dels anys 40 Salvadior Espriu va fer pel Cementiri d'Arenys de Mar, ubicat al Turó de la Pietat, davant del mar.

La contemplació d'aquella llum i aquell silenci en temps de postguerra evoca en el poeta l'essència del paradís perdut en que s'havio tornat la societat del seu temps del seu temps. Invertint la  patraula Arenys, paradigma d'un món capgirat, Espriou completa la primavera de 1945 aquell periple poètic farcit de llum i moment qie titular "Cementi de Sinera".

Són les mirades del poeta durant la gestació d'aquest llibre les que veritablement hem volgut evocat en aquesta exposició.

Horaris de visita:

De dimarts a dijous, de 9 a 13h

Dijous, divendres i dissabtes de 18:30 a 20:30

 

 

Afegeix un comentari nou