L'extrema dreta a l'alcaldia de Perpinyà

Tot i reconèixer que desconec la política municipal de Perpinyà, em sap greu llegir la notícia que el nou alcalde és el líder de l'extrema dreta francesa. Sempre que membres d'aquestes formacions guanyen penso que hauríem d'estar de dol, perquè no és bo per a ningú. Ja no es tracta de si guanya un partit d'esquerres o un de dretes, sinó el fet que un partit que no hauria de formar part del sistema democràtic, pugui arribar a liderar una alcaldia o un país, com passa a Polònia.

L'extrema dreta és el pitjor que pot patir un sistema democràtic, perquè és la demostració de la desigualtat, de la pèrdua de drets i de respecte. L'extrema dreta només pot portar conflictes i pèrdua de valors. El problema és, però, adonar-se de per què això està passant al món occidental.

Què hem fet malament com perquè aquestes formacions guanyin les eleccions? Qui els vota i per què? No surten del no-res, sinó que escampen uns missatges que atrauen la majoria que els vota. Som tan fàcils d'enganyar, o bé és que estem escarmentats amb els governs que hem tingut fins ara?

Per als defensors de la terra, de la llengua i dels Països catalans, l'arribada de l'extrema dreta a Perpinyà és una molt mala notícia. Esperem i desitgem que la pèrdua de drets dels catalans de l'Estat francés no sigui com ens temem, i que recuperin els valors democràtics el més aviat possible.

Afegeix un comentari nou