Mirar pastorets amb ulleres de soldador

M'he trobat amb una nova modalitat d'incivisme.. Es tracta del "flash-puteig".

Aquest passat diumenge día 3 de gener, hem anat la meva filla petita i un servidor a veure la darrera representació dels insuperables Pastorets Arenyencs d'enguany, amb la mala sort de coincidir (just a la meva dreta, un xic enrrere) amb una arenyenca-fotògrafa que durant TOT l'espectacle s'ha dedicat compulsivament a llençar flashos mitjanjant una càmera de les professionals. Això ho dedueixo no tant per la marca/model (he pogut veure que es tractava d'una reflex), sinó per la forta potència del flash.

Sembla que no n'hi ha hagut prou amb les meves queixes... aquestes no han fet més que encoratjar més les seves ànsies enlluernadores (crec que ha arribat a fotografiar, o si més no enlluernar, quatre o cinc vegades la mateixa escena).

Dues hores després d'acabar l'espectacle, encara tinc molèsties a l'ull dret. Em penso que no dec ser l'únic afectat, ja que alguna senyora, més allunyada i tot, també es queixava. Però ja ho sabem, per respecte o vergonya o el que sigui, no ens hem atrevit a dir-li res (no fos cas que en "flashegés" a la cara, directament).

Fins que la legislació reguli, igual que ja ho ha fet amb les llaminadures o menjars diversos, aquest tipus d'actituts incíviques, ens haurèm de proveir d'ulleres especials. Em pregunto si als seus fills els sotmet a sessions fotogràfiques amb super-flash...

Feliç 2010

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

El flash als ulls.

Enviat per @oriolferran el Dm, 05/01/2010 - 16:24

Hola Joan Carles,
benvingut per aquest espai i felicitats per haver obert el teu nou bloc.

El teu apunt m'ha provocat que busques sobre l'impacte del flash a l'ull humà (que segons sembla no està considerat greu). Justament un tema que preocupa és com pot influir als ulls dels bebès i llegit alguns articles he trobat aquest apunt sobre "10 consells per la fotografia a bebès" (entre els quals parla del flash).

http://www.dzoom.org.es/noticia-1762.html
.

PIB
Oriol

joancmartin

Ai, ai, ai

Enviat per joancmartin el Dll, 25/01/2010 - 20:17

Serà totalment cert que el llum del flash no deu ser greu per l'ull humà, ni que sigui nociu o no deixi seqüeles. Probablement tampoc ho sigui pel peu que durant les 2 h que durin uns Pastorets te l'estiguin trepitjant "suaument" (seria una altre modalitat de donar pel sac).

A mí em faria més aviat, buscar sobre l'incivisme i com està regulat això de que en els espectacles públics, certes persones puguin molestar amb els flashos. Essers que no deuen saber sobre les limitacions luminiques del seu abast. Perque desde'l fons del pati de butaques dels Serafics no estic segur que arribessin les seves fogonades a l'escenari.

Interesantissim l'article sobre la fotografia a bebés, però.

Mariarosa

El flahs pataflahs

Enviat per Mariarosa el Dm, 26/01/2010 - 21:02

Jo diria -tot i que no hi era- que la qüestió, més que salut ocular, està en com arriba a ser d'empipador tenir a prop algú fent repetidament fotografies amb flash, tot i que, si no és així, en la foscor no hi ha fotografia possible. Potser es tracta de que els que vulguin fer fotografies estiguin en un lloc on no molestin els que volen veure un espectacle tranquil·lament. Jo diria que és possible...