Origen del mal. Prevenció del Maligne.2

Sant Agustí, ens diu a les seves Confessions c.VII.5,7,11, que esbrinava l'origen del mal i no encertava a trobar-hi explicació.
.
El Gènesi, ens diu que tota la creació emanava de la saviesa del Déu bo, tota ella era curulla de la seva bondat. (Gen 1,10)
.
Amb tot, el mal en el nostre món és evident, el mal pren forma de moltes maneres diferents: esperit de confusió i de rebel.lió, filosofies de l'absurd, polítiques de disgregació, l'odi entre classes socials, interessos terrenals de poder, l'ideal d'un paradís a la terra, que enfronta els uns amb altres, l'avidesa del diner i dels plaers que fan embogir i està reduint la dignitat humana a una colla d'assassins. El desenfrenament d'una sexualitat que talment acabarà com un grup exterminat de porcs, els divorcis que han fragmentat, reduït i enemistat les famílies, les drogues que aviat convertiran les persones en una massa de larves de bogeria i éssers moribuds, la pràctica de l'abortament que causa veritables matances d'homes abans de néixer. Mares que maten els fills abans de néixer, atrocitat que ni les bèsties,- les injustícies de tota mena, la fam, les guerres i violències escampades arreu del món.
.
"Quant més s'allunya l'home de Déu, més bèstia es torna". Pitjor.
.
La humanitat, per la seva pròpia feblesa, ha pervertit aquella originalitat d'éssers creats a imatge dels éssers divins, i així necessita adherir-se urgentment als designis del Pare, plegar-se a la seva voluntat, doncs corre el greu perill de caure als paranys de l'enemic que des de l'inici només posa entrebancs al seu projecte creador, l'esperit Maligne.
.
Per Crist, el Fill, estem destinats a un gran futur, a unes promeses eternes admirables, per això l'esperit Maligne odia el projecte creador del món físic, odia encara més els homes pel seu alt destí i els entrebanca per què aquest projecte no arribi a bon terme.
Estem al bell mig dels batalles que sens plantejen diariament, en el particular temps en el qual encara estem encerclats, és la prova que se'ns proposa en el breu temps de la nostra vida, que ens toca a escollir i decidir lliurament en quin bàndol volem estar.
.
*l’Origen de la rebel.lió:
.
“Desgraciat. Eres un àngel. Déu et va crear riquíssim de dons i de belleses divines. Tenies la intel·ligència dels esperits escollits. És inconcebible com tu i els teus heu pogut atrevir-vos a un tan estúpid pecat de rebel·lió.
.
Respon .
.
“ Perquè va voler sotmetre'ns a una prova infinitament humiliant per a nosaltres, esperits altíssims.
Una prova inimaginable, digna només d'una revolta”.
“ Quina prova?.”.
.
De nou un silenci carregat de misteri.
“ En el nom d'Ella que t'ha obligat a vindre, respon. Quina prova? “.
.
“ Ens va imposar un obsequi molt humiliant i inacceptable. Ens va posar enfront del disseny de la creació del món material, de tot el cosmos, per damunt del qual us va crear també a vosaltres els homes amb el propòsit d'elevar-vos a la mateixa dignitat a què ens havia elevat a nosaltres, i damunt de tot, la qual cosa va fer desencadenar la nostra revolta: ens va posar davant de l'encarnació del Fill, fet home, revestit d'una naturalesa inferior a la nostra, i ens va proposar adorar-lo. La nostra intel·ligència es va esbalair. Milions d'àngels es van sotmetre vilment a Ell. Moltíssims de nosaltres ho vam veure com un afront a la nostra dignitat i ens rebel·larem.
El càstic va explotar immediatament. Nosaltres no volem acceptar la nostra condició de criatures, de tenir necessitat d’Ell, d'estar sotmesos a Ell. Ens vam creure autosuficients – I ho érem – De nosaltres mateixos... En aquell rebuig, el nostre gest és de revolta.. I en un moment ens trobem com som.
La seva condemna va ser sense apel·lació”. Tampoc ens haguérem sotmesos a la seva voluntat.
.
*(Fragment “Entrevista al diable”, 30 pàgines, Edit. Pro Sanctitate-Roma. P.Domenico Mondrone S.I., Exorcista. Pel cercador Google, amb el nom de l'autor podreu baixar-vos l'opuscle).
.
Uns textos de l'apòstol St. Pau que ajuden a la comprensió del que s'exposa:
.
St.Pau als cristians d’Efes 6,11-17 ens avisa de com fer front a les tàctiques del Maligne.
Revestiu-vos amb l'armadura que Déu us dóna per a poder fer front als atacs astuts del diable. Perquè no ens toca de lluitar contra realitats humanes, sinó contra les potències i les autoritats, contra els qui dominen aquest món de tenebres, contra els esperits malignes que són a les regions celestes. Poseu-vos l'armadura que Déu us dóna i així, en aquell dia dolent, sereu capaços de resistir i de mantenir-vos ferms fins a la victòria total. Estigueu a punt, doncs! Poseu-vos el cinturó de la veritat, revestiu-vos amb la cuirassa de la justícia, estigueu ben calçats, a punt per a anunciar l'evangeli de la pau. Poseu-vos sobretot l'escut de la fe, capaç d'apagar tots els dards encesos del Maligne. Preneu el casc de la salvació, i l'espasa de l'Esperit, que és la paraula de Déu. Pregueu en tota ocasió, moguts per l'Esperit, amb oracions i súpliques; en les vetlles dediqueu-vos a intercedir amb constància a favor de tot el poble sant.
.
A Rm 8,18-23, llegim:
Jo penso que els sofriments del món present no són res comparats amb la glòria que s'ha de revelar en nosaltres. Perquè l'univers creat espera amb impaciència que la glòria dels fills de Déu es reveli plenament: l'univers creat es troba sotmès al fracàs, no de grat, sinó perquè algú l'hi ha sotmès, però manté l'esperança, que també ell serà alliberat de l'esclavatge de la corrupció i obtindrà la llibertat i la glòria dels fills de Déu. Sabem prou bé que fins ara tot l'univers creat gemega i sofreix dolors de part. I no solament ell; també nosaltres, que posseïm l'Esperit com a primícies del que vindrà, gemeguem dins nostre anhelant de ser plenament fills, quan el nostre cos sigui redimit.
.
Per altra part, el designi etern de Déu als cristians d’Efes 1,4-11.
Ens escollí en ell abans de crear el món,
perquè fóssim sants, irreprensibles als seus ulls.
Per amor ens destinà a ser fills seus per Jesucrist,
segons la seva benèvola decisió,
que dóna glòria i lloança a la gràcia
que ens ha concedit en el seu Estimat.
En ell, per la seva sang,
hem obtingut la redempció,
el perdó dels nostres pecats.
La riquesa de la gràcia de Déu
s'ha desbordat en nosaltres.
Ell ens ha concedit tota aquesta saviesa i penetració que tenim.
Ens ha fet conèixer el seu designi secret,
la decisió benèvola que havia pres
per executar-la en la plenitud dels temps:
ha volgut unir en el Crist totes les coses,
tant les del cel com les de la terra.
En Crist hem rebut la nostra part en l'herència;
ens hi havia destinat el designi d'aquell qui tot ho duu a terme
d'acord amb la decisió de la seva voluntat.
.
D'aquest relat ben explicat, tot quadra, és fa la llum, i és compren m'atreviria a dir, quasi totes les coses, i actualment no se'n parla, (inclús filosòficament es pot comprendre que el Déu és Únic i que només i ha un Fill de Déu que ens el revel.la, els demés són profetes i filòsofs humans, i que l'anomenat Anticrist son totes les interferències que es posen per tal de què aquesta Veritat sigui ignorada, per això les diverses religions i grups filosòfics tenen que escoltar bé aquest principi, no és que es rebutgi la seva cultura, ni que perdin la seva influència sobre els seus grups, sinó que se'ls ha d'animar a fer un pas més, i la llum farà el seu camí i esvairà les tenebres), estem dins la nostra prova en el breu temps terrestre, i estem creats per un gran destí a l'univers. En Crist, el Fill, i nostre germà gran, el projecte sobre la Creació de Déu arriba a bon terme.

.
És urgent, molt urgent, retornar cap a Déu, la lectura del Nou Testament, els Evangelis, la pregària, l'Eucaristia.
.
Escolteu els darrers missatges de la Verge als vidents de Medjugorie:
25.06.2007,
“Estimats fills! També avui amb gran joia en el meu cor, us invito a la conversió. Fillets, no oblideu que sou importants en aquest gran pla que Déu porta endavant a través de Medjugòrie.
Déu desitja convertir el món sencer i cridar-lo a la salvació i als camins vers Ell, que és el principi i fi de cada ésser.
D'una manera especial, fillets, des del fons del meu Cor, us invito a tots: obriu-vos a aquesta gran Gràcia que Déu us dóna a través de la meva presència ací.
Desitjo regraciar cadascun de vosaltres pels sacrificis i les pregàries.
Estic amb vosaltres i us beneeixo a tots.
Gràcies per haver respost a la meva crida!”
.
25.08.2007
Estimats fills! Avui també us invito a la conversió. Fillets, que la vostra vida reflecteixi la bondat de Déu, i no l'odi i la infidelitat.
Pregueu, fillets, fins que, per vosaltres, la pregària arribi a ser vida. Així descobrireu, en la vostra vida la pau i la joia que Déu dóna els qui tenen el cor obert al seu Amor.
I vosaltres, els qui esteu lluny de la misericòrdia de Déu, convertiu-vos, per tal que Déu no sigui sord a les vostres pregàries i no sigui tard per a vosaltres, en aquest temps de gràcia, convertiu-vos i poseu a Déu en el primer lloc en la vostra vida.
Gràcies per haver respost a la meva crida!”

Afegeix un comentari nou