PARLEM D'INCÍVICS

És incívic aquell que un divendres nit llença una bossa de brossa de rebuig dins la paperera?. Si, ho és.

Però em pregunto si no és incívic també aquell treballador municipal que la treu i la deixa sobre la vorera durant dos dies seguits amb la catipent pels residents?. Al final, aquella bossa queda trencada amb tot el seu contingut escampat davant les cases dels qui complim amb la selectiva.

I no és menys incívic aquell operari de l'empresa de la neteja que abans de posar-hi l'engaxina destrossa la bossa sense miraments per si l'usuari ha errat amb el contingut i se li enfot si embruta tot el carrer?. Doncs encara ho és més perquè incompleix amb les obligacions per les que ha estat contractat.

En un exemple tant senzill com real, es demostra que alguna cosa falla en la recollida municipal quan els únics afectats són els que compleixen amb la normativa de les deixalles. A la fi, són els qui han de patir l'efecte del triple incivisme que, com està vist, no només prové del veí marrà.

Estic fart de rebre les conseqüències d'un sistema que gira la cara a les problemàtiques. Fart d'uns regidors que es repeteixen en campanyes de sensibilització i els entra la por electoral davant una campanya sancionadora, que mostren ser ignorants de la realitat arenyenca i que només segueixen l'actualitat a través de les xarxes socials i entre mossegades als suculents esmorzars.

Si això és el que voleu, doncs vinga!, tornem-nos tots incívics i potser llavors veuran el malament que ho estan fent. Deixaré de treure la bossa de la orgànica a la nit i la ficaré dins la paperera. Aniré davant altres portes dels veïns a deixar la bossa incorrecta malgrat saber que allí restarà durant dos dies. Ompliré de cartrons i vidre les voreres malgrat molesti al passar. I deixaré la bossa al matí davant la porta, com fan les noies pijes del carrer d'Avall abans d'anar al mercat del dissabte. 

Si no entenen els raonaments lògics del veïnat, potser entendran una acció de boicot. A cadascú el seu llenguatge, l'important és l'entesa. Si no defensem a qui fa les coses ben fetes, hem d'entendre que els incívics són els responsables municipals?. Doncs, ara per ara, sí. Sancionem-los.

Afegeix un comentari nou