Plataforma per l'escola pública a Arenys de Mar

Un centenar de persones que representem tots els centres públics de primària i secundària i també l'escola de música i l'escola bressol vam constituir, aquest dijous, en un acte a a sala Arnau del Calisay, la Plataforma per l'escola pública a Arenys de Mar.

L'acte va tenir una primera part per conèixer quina ha estat la realitat de l'inici de curs 2012-13. Vam poder saber, en veu de les direccions dels respectius centres, quin era l'impacte de les retallades. A cada centre amb un abast diferent, però tots van coincidir que, acumulant les retallades dels dos darrers cursos, ha estat un disminució de recursos realment important i que fa díficil poder mantenir els nivell de qüalitat i alguns serveis que hi ha hagut fins ara.

La segona part de l'acte va ser un torn de paraula obert entre els assistents. Es van alternar les intervencions de pares i mares i professionals de l'educació -tant de docents actius a Arenys com d'arenyencs i arenyenques que treballen a escoles d'altres municipis-. Un dels elements destacats per tothom va ser que la Plataforma treballi en la línia de la divulgació i la sensibilització de l'impacte que tenen les retallades en educació i com afecten directament als alumnes. Una crida que ha d'apuntar a diversos àmbits d'acció però que es va destacar que es fes un esforç especial per treballar conjuntament entre docents, pares i mares i també entre els diversos centres educatius.

Entre les primeres actuacions que es portaran a terme hi ha demanar una declaració del Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar en defensa de l'escola pública i en contra les retallades en educació. La Plataforma a través de les AMPES impulsaran la campanya de "samarretes grogues" com acció que visibilitza el moviment.  Es van nomenar portaveus de la Plataforma a la Gemma Munich i la Sandra Danés.

També s'han creat diversos mecanismes de comunicació per coordinar la Plataforma:

Correu de contacte:
soseducacio@ arenyautes.cat
Bloc de la Plataforma:
http://www.arenyautes.cat/soseducacio
Llista de correu de treball:
Oberta a tothom qui vulgui treballar-hi o tenir informació directa de la seva activitat
(envieu un mail demanant l'alta a soseducacio@ arenyautes.cat)

Destacar que la constitució de la plataforma ha tingut el seguiment i s'hi han incorporat les AMPES de l'escola Turo del Drac, de Canet de Mar i Sobirans d'Arenys de Munt.

Us animem a fer front comú per l'escola pública!

Plataforma per l'escola pública a Arenys de Mar

Afegeix un comentari nou