Precs i preguntes (desembre de 2012)

PRECS:

1. Demanem el govern que valori la implantació d'una oficina unificada per a la recepció de denúncies a la seu de la Policia Local, que aglutini tots els tràmits que cal fer a la Comissària dels Mossos d'Esquadra o amb la nostra Guàrdia Urbana. Son molt els vilatans que tenen problemes per accedir o per aparcar a la Comissària dels Mossos d'Esquadra a Valldegata i que acaben dessistint de fer els tràmits pertinents.

La regidora de Governació, destaca que estava previst en el Pla de mandat, i que malgrat tenir-a prevista pel 2014 s'avançara i s'obrirà el proper 4 de febrer. Ja s'ha fet l'adaptació d'un espai d'oficina i s'ha reorganització el servei per tenir els agents disponibles per poder fer aquest tipus d'atenció.

 

2. Demanem a la Regidoria de Serveis que pugui retirar les restes del plàtan que hi ha al capdamunt del carrer de l'Olivar. No hi ha cap raó per mantenir-lo i és un focus de brutícia una agressió visual innecessària que pateix el veïnat.

Es farà durant el primer trimestre de 2013 (conjuntament amb una actuació de retirada de 10 soques).

 

3. Diversos veïns dels carrers de la Torre, o de Sant Jaume, ens han comentat que hi ha moltes bombetes foses al veïnat i que de manera reiterada l'enllumenat públic falla força. Demanem al equip de govern que pugui solucionar aquesta incidència amb l'empresa que en porta la gestió.

El regidor Almansa en pren nota i ens retreu que no l'hagim avisat abans.

 

4. Demanem també a l'Ajuntament que per estalviar energia innecessària i reduir contaminació lumínica, es puguin substituir els focus de gran consum que il·luminen la façana de la Plaça de la vila.

El regidor Almansa ens recull la demanda

 

5. Demanem al govern que senyalitzi l'accés al edifici Xifré, ja que hi ha molta confusió entre les persones que volen accedir als serveis de l'edifici. Hi ha molta gent que es pensa que l'edifici està tancat al estar inaccessible la porta central del equipament

El regidor Acero ens recull el prec

 

PREGUNTES:

1. Pregunta que formulen de forma conjunta els grups municipals d'ICV, la CUP i ERC al govern: Divendres passat, vam saber que l'Intercomitè de treballadors ha trencat les negociacions amb el Govern d'aquest Consistori i que no pensen assistir a cap reunió de les Meses negociadores fins que no hi hagi més receptivitat a les demandes, i més respecte cap al col·lectiu. Preguntem si s'ha restablert ponts amb el comitè, i perquè no s'han respost les instàncies i propostes presentades pel Comitè, que ascendeixen a més d'un centenar?

 

2. L'escola Bressol no està cobrint algunes baixes i hem sabut que la dotació de personal es reduirà més durant el curs. Ens pot confirmar la regidoria d'Educació si és d'aquesta manera? Aquesta retallada de personal com es justifica? També afecta a l'import del contracte amb la Fundació Pere Tarrés?

La regidoria intervé amb contundència per assegurar que les baixes de curta durada mai s'han cobert i que no hi ha hagut cap retallada de personal. Se li recorda que les baixes maternals sempre s'han cobert. Després però, la regidora, amb un to molt més conciliador, diu que ha parlat amb la directora que no li ha desmentit. La regidoria assegura que es vetlla el contracte i que serà la primera a demanar a Pere Tarrés que es compleixin la condicions del servei.

 

3. L'estat de les llambordes del davant de la plaça de l’Església és molt dolent i els cotxes quan passen fan força soroll i també les van deteriorant més. S'hi pensa fer alguna actuació?. En cas positiu, per a quan està prevista?

El regidor Fontbona recorda que l'obra està mal feta des d'inici. I que ja es preveu fer aquest manteniment de forma periòdica (provisonal el mes de gener). Planteja una solució definitiva amb paviment imprès per raó del trànsit (inclosos camions).

Recordem que ens agradaria que l'espai central de la Riera fos de vianants. Fontbona i l'alcalde Fors (CiU) diuen que no defensen que ho sigui.

 

4. Amb quin criteri i quina motivació es va ordenar esborrar l'estelada que va pintar-se a la porta tapiada de l'antiga caserna de la Guardia Civil? La rapidesa d'aquesta actuació contrasta amb el temps que fa que hi havia unes pintades al lateral del mateix edifici. O justament, a una paret del carrer de la Parera, que si ens cenyim al temps que fa li pertocaria una actuació.

 

5. Els darrers dies l'Alcalde va fer una estada europea, amb família i amics, que va absentar-lo uns dies d'aquesta vila. No ens consta, o no se'ns va comunicar, amb qui va fer la delegació de les seves responsabilitats al capdavant de l'Alcaldia Es va fer alguna delegació? . Aprofitem per demanar que se'ns comuniqui quan es facin aquestes delegacions.

L'Alcalde va comunicar-ho verbalment al primer tinent d'Alcaldia i justifica que només va ser un dia. Se li remarca que ho hauria d'haver-ho fet.

 

6. El govern d'Arenys de Munt, va portar a Ple la setmana passada, les noves tarifes de la Deixalleria mancomunada dels dos Arenys i de Sant Iscle. Com és que els arenyencs de Mar no hem rebut cap informació al respecte? Ha informat l'empresa pública GUSAM d'Arenys de Munt que gestiona el servei al nostre Ajuntament de la noves taxes? Segons hem pogut saber, pels mitjans de comunicació d'Arenys de Munt, es preveu un increment de tarifes per a grans productors, i sobretot per a aquells residus que generen més despesa a la deixalleria. No hagués calgut un debat previ entre els tres pobles per aquesta nova mesura. Des del nostre grup volem alertar que aquesta mesura, que castiga al ja prou afectat sector de la construcció, no faci proliferar l'abocament de deixalles als rials, un episodi que ja hem viscut sovint a la nostra vila.

Fontbona adverteix que una pregunta llarga requereix una resposta llarga. No considerem que hagi de ser així... bé, bàsicament explica que hi haurà tarifes variables, i les modificiacions que ja ha aprovat Arenys de Munt i que encara no havien informat, ni debatut a Arenys de Mar. Ho havien tractat a la comissió de seguiment, però no ho han parlat amb nosaltres...

 

7. Ara ja fa setmanes de l'avaria de l'elevador de contenidors soterrats del Bareu (davant Escola Sinera). Un trist con i una cinta ho indiquen. El grup municipal d'Esquerra en el ple municipal del mes passat ja va alertar de la situació. Ha passat un mes, i encara no s'hi ha fet cap intervenció. Quina es la previsió de que quedi arreglat? S'han pres mesures mentre es fora de servei? s'han buidat?

 

8. Preguntem al govern, quina ha estat la resposta que ha donat aquesta setmana la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya al nostre Ajuntament pel que fa a la taxació del Convent de les Clarisses. Així mateix ens agradaria conèixer quin serà a partir d'aquest moment el full de ruta que s'ha marcat al govern de cara a la negociació amb el propietari del convent. En declaracions a Ràdio Arenys per part de l'alcalde i del regidor de Cultura, llegides publicades al web de l'emissora, hem llegit: "el govern municipal creu que el propietari de les Clarisses només busca fer negoci amb la convent. També es destaca que és el propietari és qui ha llençat la tovallola posant el convent a la venda, tot i que hi té tot el dret. De la mateixa manera, es remarca que en principi les Clarisses i el seu terreny estan subjectes al que determini el Pla General sobre el seu ús". Manté l'equip de govern aquestes afirmacions?

 

Afegeix un comentari nou