Per què cal municipalitzar el servei de recollida de la brossa?

El bon funcionament d'un servei públic no està en si es municipalitza o no, sinó en tenir molt clar quin és el servei que es vol i quin cost té aquest servei. El problema que jo veig, des de fora, en l'actual recollida selectiva de la brossa és que no està ben quantificat i que, al seu dia, no es va fer uns bons plecs tècnics i administratius.

Llegeixo que la CUP es planteja la municipalització del servei. Espero que ho estudiïn a fons i no ho decideixin a la lleugera. Que calculin quin cost té la municipalització i si l'Ajuntament d'Arenys de Mar el pot assumir, sense deixar coixos altres temes.

No vull decantar-me clarament per una opció determinada, tot i que entenc que una concessió administrativa a una empresa que tingui per mà fer el servei, amb uns bons plecs tècnics i administratius, és una bona solució per a una població com la nostra.

Es tracta, doncs, de treballar bé i, si cal, si no hi ha tècnics amb prou coneixement per redactar els plecs, també hi ha empreses que ho poden fer. Poblacions deu vegades més grans que la nostra vila ho han fet, i els resultats han estat correctes. Sempre es pot millorar, però el que no pot ser és el que està passant a Arenys des de fa mesos.

Animo a la CUP, en particular, i a tot el govern municipal en general, que es plantegin seriosament el futur del servei de recollida de la brossa, que tinguin clar quin servei volen i que s'assessorin bé a l'hora de redactar els plecs. Si l'opció és municipalitzar el servei, que no facin passos en fals.

Afegeix un comentari nou