Que venen els suecs!!!

El cinema espanyol té moltes perles, però jo sempre recordo una frase memorable d'en "Jose Luís López Vázquez", "que vienen las suecas".

Bé ara les sueques dels anys seixanta han deixat de venir, però ara han vingut uns altres tipus de suecs/sueques, els corbs marins grossos. Ocell gros que s'alimenta de peixos que captura cabussant-se. No l'hem de confondre amb el corb marí emplomallat (http://www.arenyautes.cat/node/4144).

Arriben aquí durant l'Octubre i Novembre i marxen al Març i Abril. Aquests ocells sabem que venen de les colònies de cria del Mar Bàltic suec, gràcies a la lectura de anelles a distància, d'individus a la Roca Grossa (entre Sant Pol i Calella). I venen a passar l'hivern ja que els llacs i fiords on crien estan glaçats i per tant no poden pescar.

Aquesta és una espècie que era molt rara als anys vuitanta, però gràcies a la protecció que gaudeixen als països escandinaus, s'ha fet molt comú als darrers anys, fins a contar 350 individus hivernant al port d'Arenys, quan encara hi havia la piscifactoria. Avui podem veure'n de 15 a 30 al port d'Arenys i de 3 a 5 al llac de can Jalpí (que no Jalpi).

Ara fins i tot hi ha queixes dels pescadors del Delta de l'Ebre per la "suposada" influència negativa sobre la pesca.

Prenguem el corb marí gros com un exemple de la gestió d'una espècie que ha passat de la pràctica extinció a ser una espècie molt abundant, una lliçó més que hem d'aprendre dels suecs...

 

 

 

Afegeix un comentari nou