Ràdio Arenys on vas?

El web de Ràdio Arenys publica la notícia de la mort d'una persona a la platja de la Musclera ("Troben un transvestit mort i nu a la platja de la Musclera"). El tractament de la notícia es irrespectuós cap a la persona i incompleix diversos punts del codi deontològic respecte a l'intimitat de les persones o el tractament d'informacions innecessàries o discriminatòries. M'atreveixo a recomanar que es revisi el text.

Codi deontològic del CPC

La situació de la Ràdio es preocupant des de tots els àmbits. En una altra notícia de la mateixa portada es diu que "Variacions a la programació d'avui dimarts 6 de Març" i s'explica que l'emissora emetrà música de 11 a 13 h perque hi ha una baixa laboral i no ha pogut fer-se una contractació: "La manca d'agilitat administrativa per la contractació d'un productor i la baixa temporal d'un treballador han motivat aquesta variació en la programació".

Ho sento, segur que no és "políticament correcte" però veig el pressupost de l'emissora i com s'administra i gestiona i m'indigno.

* he enviat aquest apunt a través de la llista de correu d'arenyautes, però si hi teniu cap comentari també el podeu fer aqui.

** Com indiquen alguns comentaris, la notícia s'ha corregit amb celeritat. Malgrat això n'hi ha prou en dir que s'està fent l'autòpsia i no cal fer hipotesis sobre els possibles resultats del treball del forense. Gràcies.

10 comentaris

Comentaris

Montserrat Calopa i Rodríguez

Canvis

Enviat per Montserrat Calopa i Rodríguez el Dm, 06/03/2007 - 12:24

Han canviat el text de la notícia...diria que amb una certa celeritat!!!

isabel

Més de canvis

Enviat per isabel el Dm, 06/03/2007 - 12:33

Cal valorar el canvi i la celeritat tenint en compte la manca de personal que pateixen i que els obliga a oferir seleccions musicals.

merce

Mercè Castellvi, Home, jo

Enviat per merce el Dc, 07/03/2007 - 14:28

Mercè Castellvi,
Home, jo crec que no hi ha cap excusa, és a dir, i en primer lloc, el fet de que es trobi un cos nu, no indica res més que és una persona d'un sexe o d'un altre, més jove o més vell, apreciacions que en general, salten a la vista.
El fet que es digui que és el de un travesti, vol dir o bé que és conegut, o bé que s'han fet cometaris al peu del cos trobat; lluny de ser un bon periodista el que crec que s'ha fet és una xafarderia, en en qualsevol del casos , no hi fa cap falta el comentari de que sigui o no un travestit, aixó denota que no es té cap respecte per la persona.
En segón lloc, el que a ràdio arenys estiguin sota mínims, no és excusa perque la persona que faci la crónica de la notícia , estigui al cas del que és una falta de respecte i una imprudència. Abans de que vegi la llum una notícia, caldría que algú s'ho mirès, o és que" com que están sota mínims, tot s'hi val".......
Au, va que s'ho facin mirar

Jekill and Hyde

Es veu que són pocs, pero amb imaginació

Enviat per Jekill and Hyde el Dij, 08/03/2007 - 16:58

Es veu que son pocs, però amb imaginació, que els fa passar per damunt de la notícia.
Era tan difícil el títol "Troben un cadaver nu a la platja de la Musclera"? Tot lo demes, es facilonament tenebrós. Segur que periodisticament poc, étic. Clar que depèn de quin tipus de periodisme.
Crec que abans de qualificar determinades aparences, s'han de definir les dades visuals "asèptiques", edat, sexe. Tot lo demes són interpretacions poc respectuoses cap un ésser humpa que ha deixat d'existir.

ÀNGEL PAGÈS

bon blog company, estem en

Enviat per ÀNGEL PAGÈS el Dll, 12/03/2007 - 16:10

bon blog company, estem en xarxa!

Calopa

Per què...

Enviat per Calopa el Dc, 12/12/2007 - 12:03

...tots els missatges, que semblen virus, es dirigeixen cap aquest apunt del blog?

admin

és molt curiós!

Enviat per admin el Ds, 15/12/2007 - 22:34

Waropa,
tens tota la raó, és ben curiós que aquest apunt sigui el focus sobre el que actua aquest 'robot spammer'. Realment li té una predilecció que no té més sentit quie pensar que ho fa a partir d'una rutina. El mateix robot ha entrat a altres apunts i ha aconseguit resoldre el problema matemàtic... i amb insistència torna a aquesta punt (i jo li vaig esborrrant regularment els seus comentaris)

Disculpa Josep que he esborrat el teu comentari convençut que esborrava el 'mosquito ringtones'....

l'Admin, el seu segur servidor/servidora

admin

+ 1500 visites

Enviat per admin el Ds, 15/12/2007 - 22:40

L'Oriol pot estar content ja que la fal·lera del robot, i d'uns i altres per veure els missatges, fa que l'apunt ja tingui contabilitzades més de 1500 visites.

Malgrat ser un apunt bastant visitat no s'acosta, ni de bon tros, als apunts sobre 'Rebelde' i 'RBD'... habitualment els més populars d'arenyautes.

l'ADMIN

admin

Node tancat (per evitar l'spamm)

Enviat per admin el Dg, 20/01/2008 - 22:51

Sembla que hi ha un robot d'spamm que la té jugada amb aquest node. Per intentar tallar-li les ales eliminem l'opció de comentari a aquest node. Ja veurem que passa...