Raül Romeva denuncia la sobreexplotació dels recursos pesquers

Noves propostes pel Port i nous models de pesca més sostenibles

L'Assum Balliu, cap de llista a les properes eleccions municipals, acompanyada per la Isabel Roig i altres membres d'ICV han participat, aquest divendres, a la trobada que ha mantingut l'eurodiputat Raül Romeva i Sergi Tudela de WWF amb el patró major de la Confraria, Mauricio Pulido i Ramon Tarridas de l'associació de pescadors artesanals del Port d'Arenys. A la trobada s'han tractant diversos aspectes relacionats amb elements de protecció denuncia la sobreexlotacio pesqueramarina però també relacionats amb la millora de l'activitat econòmica pesquera i altres alternatives i propostes vinculades al Port.

Raül Romeva, eurodiputat del Partit Verd Europeu i Sergi Tudela, responsable de Pesca del programa Mediterrània de WWF, han visitat el port d'Arenys convidats per Ramon Tarridas de l'associació de pescadors artesanals. Tudela i Tarridas van coincidir fa unes setmanes a Roma on WWF va denunciar la sobreexplotació dels recursos pesquers mediterranis.Tarridas també va ser a Roma en el seu objectiu d'impulsar una associació internacional que defensi i promogui la pesca artesanal. Mauricio Pulido i Ramon Tarridas han explicat la seva proposta de desenvolupar nous models de gestió de l'activitat pesquera que donin al propi col·lectiu la capacitat d'organitzar-se. Un seguit de propostes que necessiten de nous marcs normatius i en aquest sentit han demanat l'ajuda política per poder avançar. L'Assum Balliu i altres membres d'ICV, acompanyats de dos biòlegs arenyencs,també han participat a la trobada.

L'alcaldable d'ICV s'ha interessat per diversos aspectes relacionats amb elements de protecció marina, com l'impacte del dragat per la regeneració de platges, però també en aspectes relacionats amb la millora de l'activitat econòmica pesquera i altres alternatives i propostes vinculades al Port, com són els temes relacionats amb el turisme cultural i el camp de l'educació ambiental.

Raül Romeva feia la seva reflexió i quina pot ser la seva aportació des de l'àmbit europeu. (podeu escoltar-la aquí)

Afegeix un comentari nou