Rajoy retalla distàncies

Avui hem sabut que la darrera enquesta feta pel Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) atorga al PP un increment en la intenció de vot que afegit a la correcció que experimenta la del PSOE, fa que la distància es retalli fins a tan sols dos punts percentuals.

A pocs mesos de les properes elecions al Congreso de los Diputados del Reino de España un ja es comença a plantejar quin és el resultat que ens convé. I és aquí on apareixen els primers dubtes. Almenys a mi. Resulta que potser fins i tot és preferible que guanyi el PP!

M'explico. ZP i els seus han fet bona aquella dita que sentencia que "no hi ha res més semblant a un espanyolista de dretes que un espanyolista d'esquerres".Si el PSOE no ens tracta millor que el PP, potser que comencem a recordar que el creixement més espectacular que ha experimentat Esquerra (i per tant el vot sobiranista parlamentari) ha estat mentre governava a Madrid el PP.

Per tant, si des de Madrid ens han de continuar menystenint i maltractant, almenys que totes aquestes garrotades ens comportin algun rendiment i desemboqui en una nova onada de vot sobiranista.

Mira, potser fins i tot jo em plantejo votar el PP.

4 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

hector

Hola Marc! Com anem? Buff...

Enviat per hector el Ds, 24/11/2007 - 03:02

Hola Marc!

Com anem?

Buff... aquesta política basada en representants... qué complica que és! Ara resulta que segons dius que els espanyolistes d'esquerres i dretes s'assemblen com dues gotes d'aigua. No et treuré raó ja que tots dos són espanyolistes. I això de les esquerres... tant de bo existissin de veritat! Però això és un altre tema... a mi m'agradaria saber aquest vot sobiranista que es veu representat per Esquerra... potser CiU també el pot representar... o no? Els catalanistes d'esquerres i dretes també s'assemblen? O això només passa a l'altra banda de la frontera?
No sé, tu, qué complicat que és tot això! Clar deu ser semblant a les curves temporals que s'ajunten en l'espai-temps... les tendències polítiques també deuen convergir en un punt. La premsa em diu que els que enarvolen la bandera i la monarquia com a símbols nacionals seràn votats pels republicans sobiranistes catalans. I que aquests que consideren que s'ha de cercar una vacuna en contra de la homosexualitat estan tocant ideològicament a aquests altres que han fet una llei en favor dels matrimonis homosexuals... aix! qué complicat que és tot! O som nosaltres els que ho fem complicat? No ho sé... però ja no sé que pensar... però en una cosa sí que et dono la raó. En una societat carent d'ideals on es vota al millor dels pitjors... on l'estat va per una banda i l'economia gaudeix de la llibertat que no gaudeixen els ciutadans potser sí que aquestes paradoxes es donen i es donaràn. Té sentit en el context internacional econòmic en que vivim de fer aquestes diferències? Buff... no en sé res! Com va dir aquell gran home de l'antiga Atenes obligat a pendre cicuta davant d'un injust judici per únicament ser curiòs: Sólo sé que no se nada.

Salut!

Boris Masramon

Hem de centrar-nos en nosaltres mateixos.

Enviat per Boris Masramon el Ds, 24/11/2007 - 14:24

Hola,
és fort això que planteges de votar el PP per a fer crèixer el vot sobiraniste.

El que realment ens cal és centrar-nos en nosaltres mateixos, en el nostre país, en Catalunya i anar fent pedagogia que si fòssim independents, tot aniria millor.

Jo personalment trobo a faltar ofertes culturals en català i de qualitat.

Per cert, finalment una oferta cultural que val la pena: si voleu veure l'espectacle més divertit del 2007, us recomano que no us perdeu "Quan l'alegria és a la sala, la tristesa puja l'escala" del Quim Vila i la seva banda, al SAT (Sant Andreu Teatre de Barcelona) a partir del divendres 30 de novembre a les 21h.
Monòlegs i bona música a parts iguals !!!

Mai no has vist res de semblant.

Una abraçada, Boris

@marcsic

Punt d'inflexió a CiU? Potser sí, i tant de bo es confirmi

Enviat per @marcsic el Ds, 24/11/2007 - 15:52

Tant de bo, Héctor, es confirmi això que el sobiranisme parlamentari no sigui un monopoli d' Esquerra. Tots hi sortirem guanyant. Comparteixo l'opinió d'aquells qui sostenen que les diferències entre l'esquerra catalanista i la dreta catalanista s'han d'ajornar fins que normalitzem la nostra situació, que vol dir que siguem sobirans. Ja arribarà el moment en el que a l' Estat Català hi haurà forces de dretes i forces d'esquerres però ara el que cal es treballar plegats.

Tant de bo els catalanistes d'esquerres i els de dretes se semblessin com sí que passa tot creuant l' Ebre.

Tens raó: tot és molt complicat i per acabar d'adobar-ho, algunes coses les acabem de complicar encara més. En qualsevol cas, penso que estem a poques garrotades de dir "ja us ho fareu".

@marcsic

Ho tens molt clar que millor PSOE que PP?

Enviat per @marcsic el Ds, 24/11/2007 - 16:03

Hola Boris,

Certament hi ha un to d'una certa provocació en l'apunt. El que sí que és absolutament real és el meu dubte sobre qui preferiria que guanyés en les properes generals.

Dius que cal que ens centrem en nosaltres mateixos. D'acord. Precisament per això penso que és rellevant el que passi en les properes eleccions. Si el tret de sortida cap a un referèndum d'autodeterminació no és un "farol", convé que comencem a sumar adhesions a la causa sobiranista. Paradoxalment la causa sobiranista ha crescut com mai mentre manaven els Aznar, Rajoys, Acebes, Zaplanas i Aguirres. D'aquí la meva reflexió.

Salut