Reciclatge de llibres als Tres Turons

Ahir, dissabte dia 8, es va realizar a l'Institut Els Tres Turons l'activitat de compra i venda de llibres de segona ma. És aquest un esforç plausible per part de totes aquelles persones que des de ja fa uns cursos procuren fer realitat una gran maniobra d'estalvi, gratament esperada gairebé per tothom, o si més no de respecte mediambiental.

A casa vàrem ésser uns de tants "clients". Per això vam seguir fidelment les indicacions que l'AMPA ens feia arribar per correu electrònic. El darrer correu fou el dia 6 de setembre, en el qual se'ns indicava que la compra de llibres seria el dia 8 de setembre, d'11 a 13 del migdia.

Doncs be. Ahir ens vam acostar a l'institut a les 10:50 hores, per allò de ser-hi una mica abans de l'hora estipulada i reduir els efectes de la possible cua. En arribar se'ns va indicar que s'havia d'agafar número, i quina fou la nostra sorpresa quan ens van donar el número 99!

Francament, em vaig quedar perplex en veure que una activitat que en teoria havia d'iniciar-se deu minuts més tard, en la pràctica ja s'havia engegat feia força temps. Cent números no es reparteixen en dos minuts. Pensem (perquè en comentar-ho coincidien amb mi) que aquest no és un tracte just, ni democràtic, ni equilibrat. Si l'acte havia de començar a les 11 era en aquella hora que s'havia d'iniciar el repartiment de números. Si a tothom s'indica una hora però resulta que no és així i s'ha fet abans, estem parlant d'engany? Potser em preguntarien com fer-ho, doncs un exemple seria que els compradors fessin cua a fora per ordre d'arribada, com universalment es fa. Aquest gest m'inclina a pensar malament. Ara per ara, estic convençut que hi ha hagut privilegiats que han pogut disposar de primers números sense ni tan sols acostar-s'hi.

Senyors/ors de l'AMPA, aplaudeixo el vostre esforç i interès, però no la forma. No és transparent i, per tant, altament susceptible a interpretacions.

Fóra bo introduir una reforma en la mecànica d'aquest esdeveniment, o millor dit, es tracta d'una necessitat imperiosa per a l'imatge de l'AMPA.

Salutacions

Afegeix un comentari nou