Reflexió final de campanya

Hi ha una coincidència unànime per part de vilatans, mitjans locals, partits, entitats, ..., en el fet que 15 dies de campanya són excessius, sobretot perquè la frontera entre precampanya i campanya tampoc és tan clara. De fet, fixem-nos que gran part del material de campanya no inclou el verb VOTA, precisament per "esquivar" el marc legal que prohibeix demanar el vot fora dels 15 dies de campanya. Això ha permès que el PSC hagi monopolitzat les principals vies amb les banderoles dels alcaldables comarcals, penjant-les abans de l'inici de la campanya.

Tenim com a deures valorar com podem racionalitzar el malbaratament d'esforços i recursos de l'actual format de propaganda electoral. Amb criteris d'empresa, ja faria anys que s'hauria replantejat el tema, buscant fórmules més sostenibles, des de tots els punts de vista.

Fetes aquestes primeres reflexions, i atès que estem a 48 hores de les eleccions, m'agradaria apel·lar a una de les regles bàsiques del joc democràtic: l'alternança.

Les coses, sovint, no són tan complicades. Som nosaltres que les compliquem. M'explico. El 2003, Arenys va fer confiança a un equip de govern a través d'una majoria absoluta formada per la dreta CiU/PP. Un pacte que en clau d'opinió personal no m'agrada gens, però que respecto perquè és legítim. Després de 4 anys, aquest equip no se n'ha sortit. Ho dic amb tot el respecte cap a les persones que han integrat l'equip de govern però amb el convenciment que els fets avalen l'afirmació. No se n'ha sortit.

Per tant, és d'agrair la seva dedicació política però deixem que altres ho intentin. És així de simple. És l' alternança. Si a casa et vénen uns pintors (amb tot l'afecte per als pintors) i no t'ho fan bé, difícilment la propera vegada els tornaràs a fer confiança. No te la jugaràs. Perquè no apliquem aquest mateix criteri en la política?

Estic convençut que l'equip d' Esquerra, encapçalat per en Quim Ponsarnau és una alternativa sòlida, solvent, cohesionada i preparada per assolir els nous reptes que ens calen i és per això que amb el teu vot pots fer possible l' inici d'una nova etapa.

Afegeix un comentari nou