Regates de 1929

"Grandes regatas de remo y vela" així s'anunciaven al programa de Festa Major de 1929 les competicions organitzades pel Club Mar Sport el 13 de juliol de 1929  just entre la platja i la nova escollera del port. A la fotografia que l'acompanya s'hi poden veure diverses embarcacion, molt de públic i els velers al fons.

 

El segon programa i la segona fotografia corresponen a la Festa Major de 1930. La imatge correspon a la festa de natació organitzada pel Club Natació Arenys el 13 de juliol, quarta edició de la travessia d’Arenys (2000 metres). L'emplaçament es a la platja del davant mateix de la vila. I un altre canvi important és la llengua que utilitzen un i altre programa, que constata la fi de la dictadura de Primo de Rivera -finals de gener- i la recuperació de certes llibertats. 

 

Ambdues fotografies són obra d’en Joaquim Castells i Simon i es corresponen amb els negatius 2630 i 2941  que té l’Arxiu Històric Fidel Fita. L'Arxiu té més de 4000 negatius de Joaquim Castells, de fotografies fetes en el període de 1916 a 1933. Des de l'any 2010 s'ha fet un complet procés de digitalitació i es previst que en un futur immediat les fotografies puguin ser consultades  des del mateix web de l'Arxiu. El conjunt de fotografies arenyenques de Castells combina el retrat de persones i la crònica d'actes socials i fa un perfecte reportatge gràfic de l'epoca.

 

Les dues imatges que inclou aquest apunt són còpies fetes pel mateix Castells i que distribuia entre els seus coetanis. D'aquesta manera moltes de les fotografies de Castells són als arxius personals o emmarcades a sales de cases d'Arenys, molt sovint sense que se'n tinguin consciència de l'autoria. "Regatas marítimas en el Portinyol.1929" així va classificar-les i descriure, Xavier Maimi i Miro, al revers de la fotografia que forma part del conjunt que, actualment, té Benet Maimí i que en Joan Sintas ha anat digitalitzant i difonent a través de Facebook.

 

Afegeix un comentari nou