Reptes i concursos de fotografia a Instagram


Ara ja farà uns mesos vaig submergir-me en el meravellós món d' Instagram.

 
Conèixer l'entorn i el funcionament va ser relativament fàcil, el comprendre la manera de fer i la filosofia dels usuaris d'aquesta aplicació és el que més em va costar d'assimilar. 
 
 
Si facebook ens porta els amics a l'escriptori de casa i twitter ens dona l'oportunitat d'escriure en un diari gegant, Instagram ens converteix en artistes de la fotografia. No n'hi ha més.... Una galeria immensa on tu decideixes a quin passadís deixar la teva foto.., i sobre el qui s'hi passegi i l'admiri no hi tens massa a dir. 
 
 
Un cop dominades les mil i una aplicacions tècniques per crear la imatge perfecta, les infinites maneres d'etiquetar les captures i el funcionament en general de la meva nova joguina, vaig decidir començar a participar en reptes i concursos. 
 
 
Cal dir primer que l'Instagramer o també anomenat Igger, no fa fotografies, fa captures o picks. Aquests picks generalment s'exhibeixen com a trofeus molt preuats i el reconeixement dels mateixos es troba mitjançant els likes d'altres Iggers o en el  reconeixement en aquests concursos. No oblidem que Instagram ens fa artistes de la fotografia... I tot artista vol ser admirat.
 
 
Anem al gra. Instagram te una web pròpia, però el primer que hem de mirar, si  volem que els nostres picks tinguin un reconeixement, és  la web Statigram on podem assabentar-nos de tots els concursos i reptes fotogràfics que es fan a tot el món mundial. Aquesta gent bàsicament es guanya la vida venent àlbums i cosetes varies customitzades amb les nostres captures. Tenen etiqueta propia, #statigram i usuari @statigram i organitzen concursos i reptes periòdicament, a part de publicitar els d'altres, si en sou seguidors us  podeu assabentar   de molts reptes sense necessitat de visitar la seva web.
 
 
També hi ha reptes que surten com bolets, qualsevol negoci, entitat o ajuntament que es cregui mínimament modern ja utilitza els reptes per promocionar-se. S'ha d'estar atent... 
  
 
Comencem per el que tenim més proper:
 
 
A nivell local ens trobem amb els reptes afarenys, n'ha proposat dos un relacionat amb l'arquitectura i l'altre amb les festes locals. Les imatges les haurem d'etiquetar amb #afarenys,  #afarquitectura i #afafestes. El  reconeixement el trobem a través d'una galeria a la web de l'ajuntament i un concurs del qual podeu trobar més informació a la seva web. La escola Sinera també organitza un concurs fotogràfic celebrant els seus primers 10 anys i anima a tot aquell que tingui fotografies de qualsevol any que les etiqueti utilitzant #escolasinera i #sinera10anys
 
 
Les captures també es poden etiquetar com a #igersarenys, amb més de 3000 fotografies i una comunitat ben dinàmica. De moment no hi ha usuari @igersarenys ni reptes. Espero que algú s'animi a agafar la torxa.
 
 
Els nostres veïns d'Arenys de Munt, ja fa temps que van utilitzar els reptes per promocionar la seva vila. Actualment han creat l'usuari @admcapitaldelasardana i demanen etiquetar les nostres fotos amb #capitaldelasardana.
 
 
Podem etiquetar les nostres fotos segons el nostre perfil personal: #igersarenys, #igersmaresme, #igerscatalunya, #igersplanet, #instagramerscatalunya, #instagramerscatalonia, #mediterraneament,  creant així comunitats d'iggers amb necessitats afins i on es crea una camaraderia entre usuaris que ni tant sols es coneixen. Les gràcies, les admiracions i el bon rotllo en general, en son el plat de cada dia.
 
 
Cal saber també, què més valor que un like, té un comentari d'un altre usuari, i és etiquetant, comentant i visitant periòdicament aquesta etiqueta com anem adquirint prestigi i reputació. 
 
 
També podem etiquetar les nostres fotos per temes. Hi ha usuaris, com @fotosdesomni o @descobreixcatalunya que fan reptes setmanals amb temes diversos relacionats amb la nostra terra hi destaquen fotografies i usuaris diàriament. Només has de seguir aquests usuaris i etiquetar les captures de la forma que ells t'indiquin.
 
 
Igual que fotosdesomni i descobreixcatalunya, a nivell mundial  trobem @gang_family, amb els subusuaris: @gf_daily, @gf_spain, @gf_catalonia, què també organitzen concursos diaris i setmanals proposant reptes que els usuaris hem de complir, tipus de fotografia, hora de pujada, antiguitat etc.  Gang family també organitza concursos setmanals de tots els temes, natura, blanc i negre, edició, arbres, paisatge, cel, animals, ciutats,  retrat. Us deixo l'enllaç per què n'hi ha un munt i si haguès de posar totes les etiquetes no acabaria mai.  També pots etiquetar les teves fotos de qualsevol tema amb el tag #friendoftheday i si surts escollit et reconeixen el teu treball davant dels demés iggers.
 
@ahd_photo, @rebel_scapes, @igersplanet  dedicats a qualsevol tipus de fotografia i @mwakportraits, aquest últim dedicat aquesta setmana als retrats infantils, funcionen d'una manera similar, proposen reptes i els has d'etiquetar de la manera que t'indiquen.

@YouthHotSpotsGermany o @instaitalia, també organitzen concursos, reptes o esdeveniments varis. Només has d'etiquetar amb els seus tags les fotos que hagis pres en el seu país.
 
 
 
Metges sense fronteres també ha creat una etiqueta #stopsida, el guanyador d'aquest repte rep una samarreta.
 
Fa pocs dies també em va arribar un repte piramidal o del tipus spam però no per això menys divertit, el 5 shot challenge. Consisteix en publicar cinc fotografies amb un sol tema, durant cinc dies, convidar a cinc amics i proposar cinc temes. No n'he trobat massa informació  i no tinc massa clar si hi ha premi o reconeixement algun.
 
Hi ha programes de televisió, que igual que les etiquetes de twitter, també proposen etiquetes d'Instagram. N'hi ha varis, però ara recordo #arucitys per etiquetar imatges del temps que després comenta la Mònica Usard.
 
 
 
N'hi ha molts... I de segur que n'he oblidat més de la meitat. Personalment recomano centrar-se en una comunitat i no intentar avarcar-ho tot. A hores d'ara tampoc us he dit, que l'usuari que proposa un repte sempre utilitza també el mateix nom per la seva etiqueta, per tant només hem de canviar l'arroba per l'almohadilla, o sigui si volguessim etiquetar una fotografia per participar en un repte de @descobreixcatalunya hauriem d'etiquetar-la com #descobreixcatalunya.
 
 
 Per últim dir-vos que cal tenir present què moltes de les nostres fotografies poden participar a més d'un concurs a la vegada i així tenir més oportunitats. I sobretot, no oblidar que hem de ser honestos i que totes les fotografies que pengem siguin les nostres.
 
I sense dilatar-me més us animo a tots plegats a participar als reptes @afarenys i @admcapitaldelasardana i @descobreixcatalunya, que son els que poder ens toquen més d'aprop.
 
 
 

Afegeix un comentari nou